Správy

Aká bude NOVÁ podoba Námestia Slobody? Návrhy prihlásilo 12 renomovaných ateliérov

Samospráva ešte v apríli vyhlásila medzinárodnú urbanisticko-architektonicko-krajinársku súťaž formou súťažného dialógu. Prihlásilo sa 12 renomovaných architektonických ateliérov zo Slovenska i zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Aká bude NOVÁ podoba Námestia Slobody? Návrhy prihlásilo 12 renomovaných ateliérov
19
Galéria

Banskobystričania sa v novembri dozvedia, ako definitívne zmení vzhľad a v budúcnosti má vyzerať Námestie slobody. Súťažné tímy, ktoré niekoľko mesiacov intenzívne pracovali na návrhu jeho revitalizácie, v týchto dňoch absolvovali poslednú prezentáciu pred expertmi, odbornou komisiou a odbornými útvarmi mesta. O víťazovi súťažného dialógu rozhodne medzinárodná komisia. Informoval o tom na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

„Nikdy sme nepochybovali o tom, že druhé najväčšie námestie v Banskej Bystrici s obrovským potenciálom potrebuje komplexnú obnovu. Keďže ide o rozsiahly a členitý priestor, rozhodli sme sa dospieť k návrhu jeho revitalizácie formou urbanisticko-architektonickej súťaže. Ešte pred jej samotným vyhlásením sme zorganizovali dotazníkový prieskum. Zaujímal nás názor obyvateľov, ktorí túto lokalitu poznajú, prechádzajú ňou a sú tak jej každodennou súčasťou,“ konštatoval Nosko.

Samospráva ešte v apríli vyhlásila medzinárodnú urbanisticko-architektonicko-krajinársku súťaž formou súťažného dialógu. Prihlásilo sa 12 renomovaných architektonických ateliérov zo Slovenska i zahraničia. Medzinárodná komisia zložená z odborníkov z Talianska, Česka a Slovenska vybrala štyroch postupujúcich. Teraz rozhodne o tom, ktorý z návrhov bude víťazný a dá návod vedeniu mesta, ako tento priestor revitalizovať.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery rozžiarených bystrických cintorínov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Počas Dušičiek rozžiarili bystrické cintoríny tisíce sviečok
19
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM