Jakub Forgács Správy

Ak obľubujete zimné radovánky, toto vás poteší: V centre bystrického sídliska otvorili vonkajšiu ľadovú plochu

Milovníci zimných športov si v našom meste prídu na svoje. Počas mrazov pribudla v centre banskobystrického sídliska nová vonkajšia ľadová plocha pre verejnosť. Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Ak obľubujete zimné radovánky, toto vás poteší: V centre bystrického sídliska otvorili vonkajšiu ľadovú plochu
Zdroj: Dnes24.sk

V centre Sásovej na Rudohorskej ulici je od soboty doobedia pre verejnosť otvorená vonkajšia ľadová plocha na ihrisku, ktoré má v správe Banskobystrická hokejbalová únia. Boris Franko a Matúš Molitoris z BBHbÚ, ktorí celú realizáciu uskutočnili, v sobotu spolu s viceprimátorom Banskej Bystrice Martinom Turčanom otvorili ihrisko a odovzdali verejnosti na užívanie. Hneď v úvode ihrisko odskúšali dvaja oteckovia s deťmi a hrali spolu hokej.

“Toto je práve cesta k rozvoju športu v našom meste. Keď sme my vyrastali sami sme si robili klziská vedľa panelákov a učili sme sa korčuľovať a hrať hokej. Dnes je všetko inak. Ja si ale myslím, že to čo dobre fungovalo treba skúsiť obnoviť a práve preto táto myšlienka a naša pomoc pri jej realizácií. Titul Európske mesto športu 2017, o ktorý sa uchádzame, je práve o tom ako naštartovať športové aktivity v meste a pritiahnuť obyvateľov mesta k športu. Budúci rok, ak sa aj táto konkrétna myšlienka ujme, budeme pokračovať a zvýšime počet klzísk pod holým nebom. Tento areál ešte pre budúci rok skúsime osvetliť aj na večerné korčuľovanie.“ dodal Martin Turčan, viceprimátor Banskej Bystrice.

Boris Franko k samotnej realizácií v sobotu uviedol: “Keď sme od mesta získavali ihrisko do správy presne tieto aktivity sme na rokovaní preberali s vedením mesta a sľúbili sme, že urobíme maximum čo bude v našich silách. Som veľmi rád, že sme podľa dnešných slov viceprimátora dôveru nesklamali a naplnili našu vzájomnú dohodu.”

“V lete sme celý areál vypratali. Vynosili veľa neporiadku, zbúrali staré unimobunky, ktoré využívali bezdomovci a vysekali všetky kríky v objekte. Získali sme aj dotáciu z mesta aspoň na pokrytie základných nákladov s tým spojených a taktiež sme dostali veľkoobjemové kontajnery na všetok odpad. Vďaka tomu je v týchto dňoch areál čistý a pripravený na športové aktivity aj v zimnom období. Týmto všetkých pozývam na korčuľovanie vonku, ako za starých čias.” upresnil Matúš Molitoris, poslanec MsZ a člen BBHbÚ.

Na samotnú realizáciu, ktorá trvala tri dni sa minulo do dnešného dňa skoro 25 000 litrov vody. Na ihrisku sa nachádzajú lavičky na pohodlné preobutie a uloženie vecí. Každú noc po úprave plochy sa oplotený areál uzatvára, aby sa predišlo vandalizmu. Plocha bude fungovať pokiaľ počasie bude priať a teploty dovolia zachovať ľadovú plochu užívania schopnú.

Čítajte tiež:

Gólová prestrelka pod Urpínom: Barani na domácom ľade nedali šancu kamzíkom

Prvé zastupko v Bystrici v tomto roku: Aj o týchto témach budú rokovať poslanci

Foto: BBHBú

Nová ľadová plocha na bystrickom sídlisku v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM