Ivana Kováčiková Kultúra

10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Bystrica ponúkne počas týždňa

Začína sa nový týždeň a s ním prichádza aj pestrý program, ktorý určite stojí za zmienku. Stačí jeden klik a nájdete 10 tipov, ako si spríjemniť voľný čas po práci či škole. Nechajte sa inšpirovať naším výberom!

Ilustračný obrázok k článku 10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Bystrica ponúkne počas týždňa
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

FUBABY

20.6. – 25.6.2016, Banská Bystrica/Europa SC, Na Troskách 25

Päť dní a šesť druhov umenia. 5. ročník Festivalu umenia a dizajnu Banská Bystrica – Fubaby 2016 prináša nové sekcie divadlo a bohatú prehliadku autentických regionálnych folklórnych skupín.

MANDARÍNKOVÁ IZBA

20.6. 2016 o 18:00, Robotnícky dom, Robotnícka č.5

Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v spolupráci s mestom Banská Bystrica uvádza verejné divadelné predstavenie žiakov 3. ročníka hudobno-dramatického umenia.

NA PAŠI

21.6.2016 o 16:00, Záhrada – CNK, Beniczkého pasáž

Divadelnú rozprávku NA PAŠI – na motívy rozprávky Maťko a Kubko od Marianny Grznárovej predvedie Divadlo z pasáže. Je to príbeh veselých valachov výnimočného vzrastu. Rozprávka je vhodná pre deti od 3 – 10 rokov.

ČO SA SKRÝVA V DEPOZITE – ZÁHADY POKÁLU RICHTÁRA GLABISTA

21.6.2016 o 17:00, Matejov dom, Námestie Štefana Moysesa 20

Odborné prednášky kurátorov Stredoslovenského múzea odkrývajúce príbehy vybraných zbierkových predmetov, v rámci ktorých bude priestor aj na diskusiu s odborníkom v danej oblasti. PhDr. Filip Glocko odkryje záhady klenotu pokálu richtára Jozefa Glabitsa.

VŠETKO ČO MÁM RÁD

23.6.2016 o 21:00, Kino v bazéne, areál Gymnázia J.G.T., Tajovského ul. 25

Otvorenie 4. ročníka Kina v bazéne s filmom Martina Šulíka, iba deň po jeho obnovenej celoslovenskej premiére na košickom Art Film Feste. Druhý hraný film režiséra Šulíka patrí do prechodného obdobia po páde železnej opony, kedy sa tvorcovia zaoberali témami o nadobudnutej slobode.

MAFIÁNSKE HISTORKY

24.6.2016 o 20:00, Aula SZU,

Divadelná komédia Mafiánske historky vznikla začiatkom tohto tisícročia a postupne obletela celé Slovensko. Spolu 250 repríz v najrôznejších kútoch Slovenska radia tento divadelný projekt medzi najúspešnejšie. Hra vznikala priamo na divadelných doskách interakciou hercov a režiséra, a je obohatená množstvom improvizačných vsuviek jednotlivých protagonistov, preto každé jedno predstavenie možno považovať za jedinečné.

ROCKSCAPE 2016

24.6. – 25.6. 2016, Amfiteáter, Banská Bystrica

Na banskobystrickom amfiteátri sa uskutoční už 4. ročník hudobného festivalu Rockscape. Počas dvoch dní, na dvoch pódiách vystúpia skvelé svetové kapely spolu so slovenskou rockovou špičkou. Mená účinkujúcich sľubujú veľký hudobný zážitok.

DEŇ DETÍ V RADVANI

25.6.2016 od 9:00, ihrisko pri Tihányiovskom kaštieli

Deň detí môžete osláviť aj na konci mesiaca. Občianska Rada v Radvani v spolupráci s mestom organizuje deň detí v ihrisku pri Tihányiovskom kaštieli. Nebudú chýbať skákacie hrady, detské motorky, maľovanie na tvár,ukážky práce psovodov, či detské hudobné talenty.

BUS FEST

25.6. o 10:00, Námestie Slobody pri hoteli Lux

Veteran Bus Diamant Košice a Klub historických autobusov Bratislava vás srdečne pozývajú na zraz historických autobusov. Zraz bude v Bystrici pred hotelom Lux a následne sa presunú do Zvolena.

FUN RÁDIO DOHODA FESTIVAL

25.6. 2016 o 12:00, Park pod Pammätníkom SNP

Obľúbená séria najväčších letných žúrov Fun rádio Dohoda vstupuje do svojej ôsmej sezóny. Už tradične ponúkne výber hviezd domácej populárnej hudby. Predstaví sa: Polemic, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, IMT Smile, Kmeťoband, Sima Martausová, Hex, Medial Banana, Komajota, Campana Batucada, Mista, DJ Milan Lieskovsky.

Čítajte tiež:

Netradičné spoznávanie skvostov Bystrice. Beh spojí ľudí s kultúrou a históriou

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky v Bystrici a okolí?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM