Marcel Mojžiš Krimi

Zvrat v prípade pobodanej režisérky: Lucia obvinila políciu!

Prípad krvavej rodinnej drámy stále neutícha! Dramaturgička a režisérka Lucia (30), ktorú v pondelok ráno v Banskej Štiavnici pobodal po hádke jej manžel, podala v súvislosti s medializáciou tohto prípadu trestné oznámenie.

Ako uviedla pre médiá, banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník totiž na tlačovej besede v utorok zverejnil informácie z jej výpovede, ktorá podlieha utajeniu. //„Táto výpoveď je tajná záležitosť, nie je nijaký dôvod, aby bola predmetom mediálneho záujmu. Navyše veci, ktoré boli vypustené na tlačovej konferencii do médií, boli skreslené a vytrhnuté z kontextu,“ //povedala Lucia K.

Odmieta problém s drogami[/si­ze][/color]

Mladá žena tiež odmieta, že by jej manžel mal problémy s alkoholom alebo drogami, ako uviedli niektoré médiá.// „My sme sa bavili o jeho dlhodobých psychických pohnútkach. Určite som to nespomínala v súvislosti s týmto prípadom, a keby som čokoľvek bola vo výpovedi spomínala, nemalo to byť predmetom verejného záujmu. Ja som korunný svedok celého prípadu a moja výpoveď má byť absolútne tajná. To je normálne zo zákona platná vec,“// uviedla.

Trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne na doživotie, ktorý na základe obvinenia z trestného činu vraždy v štádiu pokusu Luciinmu manželovi hrozí, je podľa nej neprimerane vysoký. Polícia poskytne stanovisko k štvrtkovému vyhláseniu Lucie K. neskôr. **„Pán riaditeľ je momentálne služobne mimo úrad. Keď sa vráti vypracujeme stanovisko, ktoré pošleme médiám,“ **uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Obvinený útočil vrecovým nožom[/size][/co­lor]

Ako na utorkovej tlačovej besede povedal krajský policajný riaditeľ Slobodník, obvinený Boris K. na svoju manželku Luciu zaútočil vreckovým nožíkom s takmer 8-centimetrovou čepeľou a spôsobil je osem bodnorezných poranení hrudníka, krku, ramena a chrbta. **„Viaceré útoky smerovali na životne dôležité orgány – srdce, pľúca. Do chrbta ju bodol, už keď utekala,“ **povedal Slobodník.

Útok sa stal v budove Centrálka, bývalom internáte v historickom centre Banskej Štiavnice. Boris priestory pomáhal manželke upratovať po festivale Kreater, ktorý Lucia v Banskej Štiavnici organizovala od 13. do 22. júla. Útoku mal podľa polície predchádzať rozhovor o podaní návrhu na rozvod a následná hádka. Keď sa Lucii podarilo vybehnúť von, okoloidúci jej zavolali lekársku záchranku. Boris sa podľa obvinenia zatvoril miestnosti, zapálil matrace v interiéri, spôsobil si šesť plytkých bodnorezných poranení na hrudníku a bruchu a vyskočil z 1. poschodia, kde ho zadržala polícia.

Pokus o vraždu to vraj nebol[/size][/co­lor]

Lucia jeho útok ako pokus o vraždu nehodnotí. „Nemám žiadne vážne zranenia, nič, čo by malo trvalé následky, nič ohrozujúce život, neberiem ani lieky od bolesti. Neboli to žiadne hlboké poranenia,“ povedala Lucia s tým, že jej manžel potrebuje skôr pomoc pri riešení dlhodobých psychických problémov a nie najvyšší trest. Obaja manželia sú hospitalizovaní, ale mimo ohrozenia života, Lucia sa bude podľa odhadu lekárov zo zranení liečiť tri až štyri týždne, Boris ešte kratšie.

zvolen24.sk/web­noviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM