Monika Obrtalová Hokej

Zvolenské hradby dobyté!

Posledné stredoslovenské derby v základnej časti patrí Bystrici! Oklieštený tím baranov sa dokázal vysporiadať s absenciou Hudeca, Tománka či Weissmanna a zo Zvolena si vezie dva body po víťazstve po samostatných nájazdoch. Potešili tak niekoľko stov

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 2:3 sn (1:1, 1:1, 0:0, –0:0, 0:1)

Góly: 4. Hranáč, 27. Škoda – 7. a 28. Lažo, rozh. sam. nájazd Hlinka

Rozhodcovia Jonák – Návratek, Tvrdoň, vylúčení 2:5, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 3124 divákov.

Hostia prišli pod Pustý hrad v oklieštenej zostave, no na ich hre sa manko viacerých ústredných hráčov príliš neprejavilo. Pohronské derby bolo opäť v znamení obrovskej bojovnosti, typickej atmosféry a vydretých gólov. Zvolenčania sa dostali počas úvodných dvoch tretín do miernej výhody, vždy v nich strelili skôr gól, ale hostia vždy vyrovnali. Ich žolíkom bol Lažo, ktorý najskôr v 7. min odpovedal na Hranáčov gól od modrej v presilovke, keď našiel medzeru medzi nohami Škrečka. V druhej tretine zasa vymyslel pádnu odpoveď na Škodovu presnú trefu pod žŕdku po dlhšom obliehaní, stačilo, aby mu zvolenskí obrancovia vytvorili väčší priestor a vyrovnal po ukážkovej strele.

Bystričania sa nehrnuli do útoku zbesilo, vedeli, že nie sú v plnej sile, veľa spletitých situácií im vyriešil aj brankár Šimonovič, a tak mohli do tretej tretiny vstúpiť s vyrovnanými kartami. Mali však čo robiť s ‚nabudenými‘ domácimi, ktorí si vynútili tlak, no bez gólového efektu. Zvolenčanom nepomohla ani presilovka, lámali si hlavy nad umnou obranou súpera a veľká snaha vyúsťovala do prázdna. Záver zápasu bol o symbolickom pretláčaní rúk a ich zviazanosti, šancí nepribúdalo a len sa čakalo, že sa niekto zázračne trafí a rozhodne. Pri náhodných streleckých parketách sa nikto nestal slávnym, a tak sa derby posunulo do predĺženia.

Hosťujúci Hvíla i Rumpel v ňom aj mohli rozhodnúť, to by však museli mať viac pokoja pri zakončení. O víťazovi sa rozhodovalo vo vzájomných zápasoch tretíkrát v samostatných nájazdoch. Hostia v nich mali pevnejšie nervy, ako jediní boli úspešní Hlinka a Šechný.

Hlasy trénerov:

Ernest Bokroš (tréner Zvolena): „Z môjho pohľadu hralo mužstvo veľmi dobre a o zápase sme mohli rozhodnúť už v prvej tretine, v ktorej sme nevyužili štyri tutovky. Nedokázali sme využiť šance v náš prospech. Inak to bolo vyrovnané stretnutie so šancami na oboch stranách. Dostali sme však z nášho pohľadu dva lacné góly, aj prvý, aj druhý. Súper veľmi dobre bránil stredné pásmo, ale aj tak sme sa dokázali presadiť, a to že sme v predĺžení a v penaltách nedali žiadny gól, to je už naša stará bolesť.“ // Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): //„Vzhľadom na zdravotnú situáciu v našom mužstve sme neprišli hrať do Zvolena otvorený hokej. Zamerali sme sa na bránenie. Prakticky nám to vychádzalo aj keď súper dva razy viedol, dokázali sme vyrovnať skóre, chceli sme to uhrať do remízového stavu do konca zápasu, čo sa nám aj podarilo. Penalty sú vabank. Dnes sme mali šťastnejšiu ruku, a preto sme zvíťazili. V niektorých fázach zápasu boli domáci lepší. Dokázali si vytvoriť tlak, ale vzhľadom k tomu, že nám chýbalo sedem hráčov, podali sme veľmi dobrý výkon a som rád, že sme zvíťazili.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM