Tlačové správy

Zvolenčania majú na Bali bližšie - už aj na večeru. Pozrite si reportáž – VIDEO

Niektoré svetové kuchyne sú známe dokonalým pôžitkom z jedla, iné najmä vďaka ľahkosti jedál a ich priaznivým účinkom na zdravie. Indonézska kuchyňa je kombináciou týchto faktorov. Presvedčí vás o tom projekt Little Bali vo Zvolene, ktorého súčasťou je bistro reprezentujúce indonézsku kuchyňu.

Zdroj: YouTube.com

V snahe udržať sa vo forme nemá zmysel riadiť sa striktnými diétami. Omnoho rozumnejšie je vyhľadávať zdravé a vyvážené jedlá z čerstvých surovín, vďaka ktorým bude váš metabolizmus fungovať ako hodinky. V rámci tradičnej slovenskej kuchyne sa vyvážené jedlá hľadajú len veľmi ťažko. O tej indonézskej by sme však mohli povedať presný opak. Je zdravá, dokonale vyvážená a jej základ tvoria vždy čerstvé suroviny, koreniny a svieže bylinky. Ak jej chcete dať šancu, nemusíte cestovať až na ďaleké Bali. Pravú chuť indonézskej kuchyne si totiž môžete vychutnať aj v novom Bali BISTRO v centre Zvolena.

Bistro ako súčasť Little Bali

Bali BISTRO vzniklo ako súčasť projektu Little Bali, ktorý nájdete priamo na námestí v centre Zvolena. “Little Bali je výnimočný projekt, ktorý spája indonézsku kuchyňu, masáže, jogu a umenie. Ide o štyri silné elementy, ktoré z veľkej časti reprezentujú spôsob života na Bali, a pomocou ktorých sa snažíme kus toho najznámejšieho a najcennejšieho, čo tento exotický ostrov ponúka, priniesť aj sem, na Slovensko,” hovorí Július Polónyi, zakladateľ projektu Little Bali.

Spojenie indonézskych chutí

Táto nová reštaurácia vo Zvolene však nereprezentuje len kuchyňu a chute, ktoré sú typické pre exotický ostrov Bali. V bistre sa zameriavajú všeobecnejšie a ich cieľom je prinášať na Slovensko kuchyňu viacerých indonézskych regiónov. “Spomedzi všetkých indonézskych jedál sme vybrali také, ktoré čo najvernejšie reprezentujú indonézsku kuchyňu. Ochutnať tak u nás môžete jedlá ako soto ayam, rempeyek, nasi goreng či gado-gado, nepochybne vás však zaujme aj tradičná indonézska polievka z hovädzích rebier,” hovorí Július Polónyi.

Degustačná večera

Tak ako celé Little Bali, aj Bali BISTRO je miestom, ktoré dáva možnosť do hĺbky spoznávať indonézsku kultúru. Určené je pre tých, ktorí si túžia dopriať indonézske špeciality každý deň, ale aj pre tých, ktorí takéto jedlo konzumujú len príležitostne. Ak okrem jedla hľadáte aj zážitok, rozhodne by ste mali vyskúšať degustačnú večeru v Bali BISTRO. V rámci nej máte možnosť ochutnať niekoľko indonézskych špecialít vrátane welcome drinku a dezertu. “Bali BISTRO nemá byť miestom, kde sa prídete len najesť. Chceme, aby sa u nás hostia cítili čo najlepšie, a aby náš koncept vnímali ako miesto zážitkov. Aj preto si u nás okrem jedál z klasického à la carte menu môžu vychutnať aj nezabudnuteľné degustačné večere pod vedením nášho balijského šéfkuchára,” hovorí Július Polónyi.

Kuchár priamo z Bali

Aj napriek zložitým názvom je indonézska kuchyňa považovaná za mimoriadne jednoduchú. Jej čaro však tkvie v tom, že suroviny, z ktorých sú jedlá pripravené, dokáže správne kombinovať iba rodený Balijčan. Aj preto bistro funguje pod vedením šéfkuchára, ktorý na Slovensko pricestoval priamo z Bali. “Náš Leo je absolútny profesionál. V kuchyni je ako doma a v indonézskych chutiach a surovinách sa vyzná absolútne dokonalo. Okrem toho je vždy usmiaty, pozitívny a voči každému srdečný presne tak, ako je to na Bali zvykom. Vďaka tomu sa naši hostia môžu tešiť nielen na chutný, ale aj dokonale autentický zážitok,” dodáva Július Polónyi.

Po chutnom jedle dokonalý relax

V Little Bali nájdete „nielen“ vynikajúce jedlo, ale využiť môžete aj masáž, pri ktorej dosiahnete perfektný oddych. Masáž ako z Bali v podaní masérok z Bali je to, čo si tu môžete dopriať. Balijská masáž je relaxačná, liečebná a často vnímaná aj ako luxusná. Je ideálna na zníženie stresu, napätia a obnovenie energie. A okrem toho, že po nej budete dokonale uvoľnení a svieži, budete aj fantasticky voňať. Vezmite so sebou aj partnera a vyberte si párovú masáž. Tak budete mať o príjemný večer v spojení s úžasným jedlom a atmosférou ako z Bali postarané. Ak teda masáž vo Zvolene, tak jedine v Little Bali.

Little Bali nájdete priamo na zvolenskom námestí. Okrem bistra a masáží, je jeho súčasťou aj jogové štúdio a Bali ART, ktoré prináša na Slovensko ručne vyrábané predmety z pravého teakového dreva priamo od remeselných balijských majstrov.

Viac na littlebali.sk a na sociálnej sieti Instagram.

Zvolenčania majú na Bali bližšie - už aj na večeru
6
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Little Bali
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM