Správy

Župan Lunter ZHODNOTIL rok 2023: Náš kraj kráča ďalej, čo všetko sa PODARILO?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v roku 2023 zrealizoval viacero investičných projektov. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Župan Lunter ZHODNOTIL rok 2023: Náš kraj kráča ďalej, čo všetko sa PODARILO?
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v roku 2023 zrealizoval viacero investičných projektov. Zriadiť sa mu podarilo trojicu nových krajských ambulancií, dokončená bola premena Prvého slovenského literárneho gymnázia v Revúcej a obnovou prešla aj takmer 35 kilometrov dlhá cesta medzi Utekáčom a Čiernym Balogom. TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Nová cyklotrasa aj cesta

Rok 2023 bol podľa Banskobystrického kraja poznačený zvyšovaním cien za energie, infláciou či opatreniami vlády, ktoré negatívne ovplyvnili financie samospráv. „Rozvoj kraja sa nesmie zastaviť ani v ťažkých časoch. Som nesmierne rád, že vďaka dobrej spolupráci, nasadeniu šikovných ľudí a efektívnemu využívaniu európskych fondov a podobných mechanizmov náš kraj kráča ďalej a púšťa sa aj do nových výziev,“ skonštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

V oblasti budovania infraštruktúry pre cyklistov sa BBSK vlani podarilo novou takmer 30 kilometrov dlhou cyklotrasou prepojiť okresné mestá Rimavská Sobota a Poltár. V rámci rekonštrukcie ciest zas kraj vyzdvihuje ukončenie dlhoočakávanej obnovy cesty medzi Utekáčom a Čiernym Balogom.

„Do 34,5 kilometra dlhého úseku kraj investoval viac ako 13,8 milióna eur, z toho viac ako 10,4 milióna sa mu podarilo získať z európskych peňazí. Okrem samotnej vozovky prešlo obnovou aj 14 mostov, 131 priepustov a pribudlo tu viac ako 20 kilometrov nových zvodidiel,“ priblížila Štepáneková.

Viac o tom, aké ďalšie významné projekty sa v kraji podarilo zrealizovať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM