Jakub Forgács Správy

Župan Lunter zareagoval na slová Kotlára: Pandémia COVID-19 bola

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja sa zároveň opäť poďakoval všetkým ľuďom, ktorí v kraji v rokoch 2020–2022 pomáhali a pracovali na tom, aby zmiernili dopady pandémie.

Ilustračný obrázok k článku Župan Lunter zareagoval na slová Kotlára: Pandémia COVID-19 bola
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák TASR/Jakub Kotian

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár na postoji SR tvrdí, že pandémia na Slovensku nebola. Na jeho slová už ostro zareagovala aj opozícia či predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter.

Lunter: Pandémia bola

Župan sa poďakoval všetkým ľuďom, „ktorí v našom kraji v rokoch 2020–2022 pomáhali a pracovali na tom, aby zmiernili dopady pandémie covid-19 na životy ľudí.“

„Lekárom a zdravotným sestrám v nemocniciach, pracovníkom záchranných služieb, pracovníkom našich zariadení sociálnych služieb, dobrovoľníkom, mojim kolegom a kolegyniam na úrade, s ktorými sme vymýšľali a organizovali pomoc, keď pandémia vypukla a trvala… a potom, keď sme vymysleli a zaviedli veľkokapacitné očkovacie centrá a potom aj mobilné očkovacie jednotky,“ vymenoval župan.

„Pandémia bola, stála nás veľa životov blízkych, priateľov, známych, veľa odriekania, ale bolo to aj veľa obetovania a súdržnosti. Odsudzujem vyhlásenia, že nič z toho nebolo a aj spätne ďakujem každému, kto sa v tom období choval občiansky zodpovedne a profesionálne,“ dodal na záver Lunter.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM