Monika Obrtalová Rôzne

Župan dnes oceňoval tých najlepších

Banskobystrický samosprávny kraj dnes oceňoval najlepších študentov. Cenu predsedu si za vynikajúcu reprezentáciu školy a kraja na rôznych súťažiach odnieslo 41 študentov.

„Som veľmi hrdý, že máme takýchto skvelých mladých ľudí. Prečítal som si, aké úspechy naši študenti dosiahli a musím povedať, že je v tom nielen veľký kus talentu, ale aj obrovská drina. Teším sa, že môžem týmto mladým ľuďom podať ruku a poďakovať sa im, že nás tak úspešne reprezentujú,” povedal predseda BBSK Vladimír Maňka. Zároveň sa poďakoval aj pedagógom a rodičom, že pre týchto úspešných študentov vytvárajú skvelé podmienky, aby sa mohli pripravovať a neskôr reprezentovať.

Cena pre najlepších študentov sa udeľuje v piatich kategóriách – predmetové olympiády, šport, umenie, rôzne súťaže a špeciálna cena. Ceny z tej poslednej kategórie si tento rok odniesli Emília Petríková z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici za excelentnú reprezentáciu školy a kraja na rôznych súťažiach zameraných na biológiu a Peter Horváth z Gymnázia Jána Chalupku v Brezne za vynikajúce výsledky v súťažiach z chémie.

Za všetkých študentov sa poďakovala Terézia Turčanová, ktorá bola ocenená v kategórii umenie. „Štúdium je hra, hra, ktorú sme sa pred niekoľkými rokmi rozhodli hrať. Je to hra zaujímavá, tvorivá, objavná, logická, technická a určite veľmi náročná. Najdôležitejšie na nej je, že je vždy iná, vždy s iným plánom, nepredvídateľným priebehom. Každý z nás ju hrá na inom ihrisku, na inom poli. Dnes tu sedíme, ako mladí ľudia, ktorí vďaka úsiliu, vedomostiam a fair play dosiahli výnimočné výsledky. Dôležité je, že tieto úspechy nezostali bez povšimnutia. Ďakujeme.”

Predseda BBSK Vladimír Maňka sa dnes zároveň poďakoval aj dvom riaditeľom, ktorí po rokoch strávených v škole odchádzajú do dôchodku, Kataríne Mattyašovskej a Pavlovi Galovi. O príjemnú atmosféru a výborný program sa postarali herci Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene Dominika Misárová a Richard Sanitra a Konzervatórium Jána Levoslava Bellu so svojimi hudobníkmi a speváčkou Michaelou Kukurovou.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM