Anton Hrachovský Správy

Zranený lyžiar (26) pri Kremnici: Záchranári ho previezli do nemocnice v Bystrici

Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela na pomoc dvom osobám. Tie sa zranili pri lyžovaní.

Ilustračný obrázok k článku Zranený lyžiar (26) pri Kremnici: Záchranári ho previezli do nemocnice v Bystrici
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby AIR – Transport Europe (VZZS ATE) Zuzana Hopjaková informovala, že v nedeľu 4. marca ich privolali k úrazu 26-ročného lyžiara, ktorý sa zranil v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici.

Záchranný zásah aj pri Kremnici

„Krátko po návrate na svoju základňu v Poprade prišla ďalšia výzva o súčinnosť pri záchrannej akcii. Rýchly a šetrný transport potreboval aj 26-ročný lyžiar, ktorý si pádom na svahu v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici poranil chrbticu. Aj v tomto prípade použili leteckí záchranári lanovú techniku,“ doplnila hovorkyňa VZZS ATE. Po ošetrení a evakuácii z terénu bol zranený lyžiar prevezený do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Zranená freeriderka

Hovorkyňa záchranárov tiež informovala o freeriderke, ktorá v oblasti Lukového kotla v Nízkych Tatrách padala dole žľabom približne 350 metrov.

„Aj napriek vážne zranenému kolenu mala freeridistka veľké šťastia, že pri takomto dlhom páde neutrpela žiadne ďalšie vážne poranenia. Lekár leteckých záchranárov bol do terénu vysadený pomocou techniky palubného navijaka. Poskytol jej primárne zdravotné ošetrenie a v spolupráci s prítomnými horskými záchranármi bola pripravená na evakuáciu z miesta udalosti,“ priblížila Hopjaková s tým, že počas medzipristátia pacientku preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave previezli do nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM