Krimi

Zomrel bývalý poslanec Národnej rady za HZDS Milan Urbáni

V banskobystrickej nemocnici v pondelok (17. júna) zomrel po ťažkej chorobe bývalý podpredseda ĽS-HZDS a známy lekár Milan Urbáni.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel bývalý poslanec Národnej rady za HZDS Milan Urbáni
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Správu priniesol portál Plus 7 dní, ktorému informáciu potvrdili zdroje blízke jeho rodine. Urbáni vstúpil do politiky v roku 2002, keď bol zvolený za poslanca Národnej rady za HZDS Vladimíra Mečiara.

Portál pripomína, že pôsobil aj vo výbore pre zdravotníctvo. Na sneme strany ho v roku 2003 zvolili za podpredsedu čerstvo premenovaného hnutia, ktoré sa po novom volalo ĽS-HZDS. Milan Urbáni sa stal jeho podpredsedom pre vnútornú politiku.

Milan Urbáni sa narodil 21. augusta 1944 v Ratkovskej Zdychave v okrese Rimavská Sobota. V roku 1967absolvoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po ukončení štúdia začal pracovať ako lekár špecializujúci sa na gynekológiu v Banskej Bystrici. V rokoch 1975 až 1980 pôsobil v pozícii primára Central Hospital Kabwe v Zambii, následne aj v Líbyi. Po návrate do rodnej krajiny sa stal vedúcim gynekologického oddelenia polikliniky v Banskej Bystrici. V rokoch 1996 až 1999 bol riaditeľom zariadenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM