Tlačové správy

Zo schátranej ubytovne luxusný wellness hotel. Čo stojí za úspechom odvážnych majiteľov?

Dvojica slovenských hotelierov by sa nestratila ani vo svetovej konkurencii. Veď posúďte sami. Hotel Zerrenpach prerobili za 9 rokov na nepoznanie. Chýr o ich kvalitnej kuchyni je dorazil už aj do zahraničia. Ako sa im to všetko podarilo?

Ilustračný obrázok k článku Zo schátranej ubytovne luxusný wellness hotel. Čo stojí za úspechom odvážnych majiteľov?
24
Galéria
Zdroj: Hotel Zerrenpach

Juraj Vlček a Jozef Bula prevádzkujú Hotel Zerrenpach, ktorý sa nachádza v malebnej dedinke Osrblie na Horehroní, neďaleko Brezna aj Banskej Bystrice. Keď ho prvýkrát uvideli v roku 2010, chýbala v ňom časť interiéru, nefungovalo kúrenie, mal rozbité fasády, splesnivené miestnosti a schátrané balkóny. Dvojica odhodlaných hotelierov si však vyhrnula rukávy a pustila sa do práce. Zo starej schátranej ubytovne sa v priebehu niekoľkých rokov stal trojhviezdičkový hotel, ktorý návštevníkom vyráža dych.

Čo stojí za úspechom tejto dvojice?

V prvom rade je dôležité povedať, že Juraj s Jozefom nie sú klasickí majitelia, ktorí by celý deň sedeli zavretí v kancelárii. ,,Od rána do večera sme s našimi hosťami a s našim personálom. Robíme v exteriéri, v práčovni či v kuchyni, v celej prevádzke zastupujeme každého chýbajúceho zamestnanca,“ hovoria hneď na úvod.

Najväčšou zaujímavosťou Hotela Zerrenpach je skutočnosť, že každá izba má svoj vlastný dizajn. Vytvárali si ho samotní majitelia, izby prerábali postupne, preto má každá izba svoj vlastný príbeh. „Hostia sa u nás musia cítiť príjemne. Detaily sú pre nás dôležité, preto sme si sami či za pomoci šikovných zamestnancov vytvorili jednotlivé kusy nábytku, lampy, stolíky, ale aj obrazy,“ prekvapujú vášniví hotelieri.

„Takáto tvorivá činnosť je pre nás jediným relaxom, lebo dennodenná prevádzka si vyžaduje neskutočné vypätie a prináša obrovské množstvo stresových situácií.“ Posledným, dalo by sa povedať až umeleckým dielom v hoteli, sú izby „Wood lux, ktoré sú ladené do štýlov dreva a prírodných materiálov. Svojím vzhľadom pripomínajú luxusnú horskú chatu. Objednať si ju môžete priamo tu.

Vrátili sa zo zahraničia späť na Slovensko

Skúsenosti z toho ako sa robí gastronómia a kvalitné služby získali Juraj s Jozefom v zahraničí. Pracovali v známych hoteloch či v reštauráciách, aby mohli o niekoľko rokov neskôr priniesť „know how“ na Slovensko. Kým mnohí sa sťažujú, že na Slovensku „sa to nedá“, Juraj s Jozefom sú príkladom, že to predsa len ide.

„Áno, boli mnohokrát chvíle, keď sme si mysleli, že naše podnikanie zavesíme na klinec. Štát nás nijako nepodporuje, skôr nám hádže polená pod nohy. Nemáme kopy peňazí na účte, preto investujeme do hotela to, čo sami zarobíme, aby sme pomaly dokázali rekonštruovať tento obrovský objekt,“ hovoria na rovinu.

„Stále však túto prácu berieme ako poslanie a o to viac sa snažíme robiť všetko so srdcom,“ približuje Juraj Vlček. Jeho kolega Jozef Bulla dodáva, že to, čo ich motivuje pokračovať, sú samotné reakcie ľudí. „Samozrejme platí, tisíc ľudí, tisíc chutí a občas sa nájde niekto, kto nám dá aj poriadnu kritiku. Veľmi sa však tešíme z množstva pochvál od našich zákazníkov. Z niektorých úprimných hodnotení sa nám doslova vtisnú slzy do očí a povieme si, že to má zmysel a že ideme ďalej.“

Luxusný wellness aj babičkina čitáreň

Minulý rok v septembri ot­vorili majitelia hotela pre hostí aj nový wellness. Ako ináč, navrhovali si ho sami. Dokonalý oddych a relax si tak návštevníci môžu dopriať vo fínskej saune či eukalyptovej pare. Samozrejmosťou je vírivka, tepidárium či masáže. V hoteli môžete nájsť aj množstvo nečakaných prekvapení. „Na druhom poschodí sme zriadili štýlovú Babičkinu čitáreň, v dolných priestoroch hotela posilňovňu či Kurnikšopa bowling, najnovšie pribudla v zime požičovňa bežiek a v lete kolobežky a e-bike“ prezrádza Jozef Bulla.

Aké majú plány?

„V našom areály plánujeme postaviť jedno obrovské ihrisko z recyklovaných materiálov. Jeho súčasťou bude preliezková či opičia dráha, takže deti si prídu na svoje,“ odkrýva plány Jozef Bulla.

To však ani zďaleka nie je všetko. Pribudnúť by tiež mali nové kongresové priestory, vstup a recepcia či osobný výťah. Zväčšiť by sa mal bowling bar, ale aj wellness. „Je to však na teraz len v úrovni snov a plánov, ale práve tie sú pre nás hnacím motorom.“

Súťaž o wellness, masáž a obedové menu v Hoteli Zerrenpach

„Chceme sa poďakovať všetkým našim zákazníkom aj fanúšikom. Preto sme sa rozhodli aspoň symbolicky odmeniť niektorých z vás,“ hovoria majitelia, ktorí si pripravili pre všetkých záujemcov jednoduchú súťaž o bezplatný vstup do wellness, masáž a špeciálne obedové menu.

„Ak ste u nás už boli, prípade by ste nás radi navštívili, zazdieľajte tento náš príbeh na svojom Facebooku a označte nás v príspevku. Zo všetkých z vás, ktorí verejne zazdieľajú tento článok, vyberieme troch, s ktorými sa osobne radi stretneme a odovzdáme vám výherné darčeky.“

Súťaž platí do 28. februára a jej podmienky sú zverejnené na webstránke hotela.

Ak sa vám na vyhodnotenie súťaže nechce čakať, svoj pobyt si môžeme rovno teraz rezervovať na www.zerrenpach.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Hotel Zerrenpach
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM