Monika Obrtalová Hokej

Znížené!

Banskobystrickí hokejisti odčinili prvú prehru spod Urpína, keď v úvodnom zápase na ľade Zvolena zvíťazili 3:0 po góloch Laža, Weissmanna a Kútneho. Teraz ich čaká ďalšia náročná úloha - odčiniť aj druhú domácu prehru a vyrovnať stav série.

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 20. Lažo (Biro, Weissmann), 35. Weissmann (Hlinka, Lažo), 44. Kútny (Rumpel, Češík)

Rozhodcovia: Baluška, Müllner – Tornay, Snášel, vylúčení 7:6, navyše 5+DKZ Bambúch (Bystrica) za napadnutie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 45. navyše Leskovjanský (Zvolen), 4720 divákov. Stav série 2:1.

Po dvoch tretinách vyhrávali Bystričania 2:0 a pevne držali zástavu s farbami svojho klubu nad hlavami. Nič iné im ani nezostávalo, ďalšiu prehru si mohli v sérii dovoliť len veľmi ťažko. V bránke im nastúpil predtým zranený Šimonovič, koncentráciu na každý jeden pohyb na ľade ešte zvýšili a prakticky neurobili žiadnu chybu. V 20. min sa konečne dočkali aj gólu pri plných počtoch. Proti Zvolenu ich v predchádzajúcich zápasoch nastrieľali šesť, no vždy v presilovke, teraz však Lažo po učebnicovom úniku po krídle prelomil smolu. V nájazde sám na brankára zasunul puk popod padajúceho Škrečka a 26 sekúnd pred sirénou sa mohli ‚barani‘ radovať.

V druhej tretine sa ukázala naplno bezmocnosť Zvolenčanov streliť čo len jeden gól. Až štyrikrát za sebou mali výhodu presilovky a keďže si v podstate nevypracovali ani jednu šancu, prišiel zákonitý trest. V 35. min Weissmann pohotovo postrčil puk pred bránkou tak, že sa pomaly dokĺzal za bránkovú čiaru. Bystričania sa na lavičke spontánne tešili, Lažo dokonca v eufórii rukovicou ‚načal‘ aj oko asistenta trénera Vladimíra Országha. Hostia si za svoju kompaktnú hru vyslúžili vedenie a mohli streliť aj viac gólov ako dva počas dvoch tretín. V 13. min sa im začala presilovka štyroch na troch trvajúca 43 sekúnd, počas ktorej Kolba bombou trafil do masky brankára Škrečka. Po zmene strán boli blízko ku gólu Kútny, aj Sýkora a v 36. min Šechný spálil sám pred brankárom jasnú tutovku.

Zvolenčania sa od samého úvodu trápili. Spoľahli sa na osvedčenú defenzívu, v útoku boli bezzubí, a tak nečudo, že vyzneli v ofenzíve veľmi chabo. Možnosti, ktoré sa spájali s Trochtom, Chovanom a luftom Baláža pred bránkou v 19. min vytúžené ovocie nepriniesli, rovnako ako príležitosti Chovana a Valacha v druhej tretine. V tretej už museli úplne otvoriť hru a pokúsiť sa o zvrat, čo prinieslo aj veľkú dávku rizika. V 44. min sa im vypomstilo, po ostreľovaní bránky Škrečko kapituloval po strele Kútneho tretíkrát a ‚barani‘ sa priamo nasmerovali na víťazstvo, po siedmich predchádzajúcich prehratých zápasoch mimoriadne hrejivom a vzbudzujúcom nádej na úplný zvrat v sérii.

Zdroj: TASR

Znížené!
1
Galéria
Šimonoviča poslali na ľad aj ľudoví liečitelia
1
Galéria
hokejbbzv2
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM