Jakub Forgács Správy

Známy politik vás môže prekvapiť kvetom: Bystrický viceprimátor sa rozhodol rozdávať ruže

Viceprimátor s ružami, ktoré rozdáva okoloidúcim, sa len tak nevidí. V Banskej Bystrici sa to však už onedlho stane skutočnosťou. Čo sa to bude diať pod Urpínom?

Ilustračný obrázok k článku Známy politik vás môže prekvapiť kvetom: Bystrický viceprimátor sa rozhodol rozdávať ruže
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď Deň Európy pripadá v kalendári na 9. mája, Banskobystričania ho oslávia o tri dni neskôr. „V utorok o 10:00 si na Námestí SNP zároveň pripomenieme aktuálny Európsky rok rozvoja 2015 a 10. výročie centier Europe Direct na Slovensku,“ informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešova, podľa ktorej je cieľom podujati ukázať možnosti, ktoré Európska únia ponúka mladým ľuďom na trhu práce či v oblasti štúdia.

Oslavy Dňa Európy v Banskej Bystrici sa podľa hovorkyne začnú o 10:00. Pre Banskobystričanov bude pripravený bohatý program v podobe súťaží, kvízov a hier na aktuálne témy Európskej únie. Riaditeľ Regionálneho európskeho informačného centra Peter Pisár spolu s viceprimátorom mesta Banská Bystrica Martinom Turčanom rozdajú návštevníkom žlté ruže, ktoré predstavujú symbol osláv Dňa Európy. „Žltá ruža pripomína členstvo Slovenska v Európskej únii a radosť z priateľských vzťahov medzi štátmi EÚ,“ hovorí Pisár.

Ako pokračovala Sekerešová, na podujatí nebudú chýbať informačné stánky Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Europe Direct Banská Bystrica s materiálmi o EÚ, inštitúcií Platforma mimovládnych rozvojových organizácií, Centra voľného času Junior, Centra dobrovoľníctva Banská Bystrica, Tematické centrum mládeže Banská Bystrica (Iuventa). V rámci Dňa Európy sa odprezentuje aj úspešný projekt We love eating – Užívaj si zdravý život. Súčasťou osláv bude otvorenie výstavy fotografií v priestoroch radnice na tému „Rozvojová pomoc očami študentov“.

Foto: archív Martina Turčana

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM