Monika Obrtalová Rôzne

Zmeny v Lesoch SR prinášajú prvé výsledky

Prvé konkrétne výsledky prináša "veľké upratovanie", do ktorého sa pustilo vedenie štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky. A to nielen vo vzťahu k zákazníkom – spracovateľom dreva, ale aj vo vnútri firmy, teda vo vzťahu k zamestnancom.

„Odberateľ, ktorý dlžil za odobrané drevo sumu vo výške bezmála štvrť milióna eur, sa napriek všetkým snahám lobovať u nadriadených inštitúcií dodávok dreva nedočká, kým nezaplatí,“ povedal poverený generálny riaditeľ Igor Viszlai s tým, že to je odkaz všetkým obchodným partnerom, ktorí majú problém s platobnou disciplínou. Podľa slov povereného generálneho riaditeľa Lesy SR nie sú komerčná banka a nebudú úverovať podnikateľov, ktorí na to boli v minulosti zvyknutí. „Tvrdenia, že sme spoluzodpovední za prípadný krach a prepúšťanie zamestnancov tejto firmy, kategoricky odmietam. Mám rovnakú zodpovednosť voči 3500 našich zamestnancov, ako dotknutý podnikateľ voči šiestim desiatkam svojich,“ dodal Viszlai.

Hovorca Lesov SR Peter Gogola pokračoval, že rovnako vo vzťahu k zamestnancom, ktorí hrubo porušujú zákon, vyhlášky a smernice o hospodárení v lesoch, sú vyvodzované nekompromisné opatrenia. Na Odštepnom závode Sobrance bolo po vykonaní kontroly ťažby v poraste prijaté rozhodnutie podať na príslušný Obvodný lesný úrad návrh na odobratie osvedčenia odborného lesného hospodára zamestnancovi, zodpovednému za zlé hospodárenie v danom lesnom obvode. „Nebudeme tolerovať takéto javy. Takýchto ‚odborných‘ lesných hospodárov jednoducho nepotrebujeme,“ dodal poverený generálny riaditeľ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM