Jakub Forgács Správy

Zmeny v bystrickom obchodnom centre. Vodiči si z neho už neurobia parkovací dom

Chodievate na nákupy do bystrického obchodného centra autom? Potom neprehliadnite zmeny, ktoré čakajú na návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v bystrickom obchodnom centre. Vodiči si z neho už neurobia parkovací dom
Zdroj: TASR

Parkovanie pred banskobystrickou Europou bude mať od 1. apríla nové pravidlá. Centrum zvykli totiž vodiči využívať ako parkovací dom pod dohľadom bezpečnostných kamier a blokovali tak miesta pre návštevníkov. Zmeny sa dotknú len tých, ktorí pri nakupovaní strávia počas týždňa viac ako tri hodiny a počas víkendu viac ako päť hodín. K zmene parkovacieho poriadku došlo po dlhodobej analýze.

„Bežne sa stáva, že v podzemnej garáži či na vonkajších parkovacích plochách parkujú autá nielen počas nakupovania, ale niektoré aj celé dni. Naše centrum zvykli ľudia využívať ako parkovací dom, čím blokovali miesta pre návštevníkov,“ konštatoval Tomáš Hollý, Centre manager Europa SC. Preto upravili dĺžku času, počas ktorej je parkovanie bezplatné.

„Táto zmena prispeje k riešeniu dopravnej situácie a uvoľní až 20 percent parkovacej kapacity. Zo štatistík, ktoré máme, väčšina návštevníkov u nás zotrváva tri až päť hodín, preto sa nové pravidlá bežného návštevníka zásadne nedotknú,“ vysvetlil Hollý. Keďže víkendové nakupovanie zvyknú rodiny spojiť aj s podujatiami, ktoré sa u nich konajú, bezplatné parkovanie na tie dni predĺžili až na päť hodín.

Do parkovacieho poriadku pribudne od apríla ešte ďalšia zmena, ktorá sa týka najmä vodičov, ktorí autá nechávali nocovať pod strechou Europy alebo ich parkovali mimo vyznačených miest. Za nedovolené parkovanie zaplatia 20 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM