Monika Obrtalová Krimi

Zlodeji sa vlámali do karanténnej stanice

Polícia pátra po páchateľovi krádeže, ktorá sa stala vo Zvolene z utorka na stredu 26. mája na Ulici Unionka. Neznámy páchateľ sa vlámal do karanténnej stanice pre zvieratá, ktorá patrí Mestu Banská Bystrica a spôsobil škodu za viac ako 1000 eur.

Doteraz neznámy páchateľ rozbil v stredu 26. mája okno na prevádzkovej budove, následne vošiel dovnútra a z kancelárie pracovníka karanténnej stanice ukradol LCD monitor, fotoaparát, prenosnú kovovú pokladničku s peniazmi a čítačku mikročipov. Mestu Banská Bystrica tým spôsobil škodu za viac ako 1140 eur.

Ďalšia krádež sa stala takisto vo Zvolene. Dvoch psov – rottweilerov, ukradol zatiaľ neznámy zlodej z oploteného areálu pri rodinnom dome v časti Podharajch pri rieke Hron vo Zvolene. Kotná sučka má 52 a pes 18 mesiacov. Ich majiteľ škodu, ktorá mu vznikla, odhadol na približne 600 eur. „Obom páchateľom spomínaných krádeží hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody až na dva roky,“informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM