Jaroslav Dodok Tlačové správy

Zlatý klinec sezóny: Bystričania zabojujú na pretekoch RIDE UPHILL 2016!

Nemáte ešte program na víkend? Neďaleko Bystrice sa stretnú bikeri, ktorí budú súťažiť v jazde do vrchu. Na víťaza čaká výhra v hodnote 600 eur.

Ilustračný obrázok k článku Zlatý klinec sezóny: Bystričania zabojujú na pretekoch RIDE UPHILL 2016!
Zdroj: Dnes24.sk

Už túto sobotu 24. septembra o 11-tej hodine odštartujú organizátori preteky RIDE UPHILL 2016 v Podkoni­ciach. Nadviažu na tri ročníky eventu Čo najrýchlejšie na Pleše. Cyklonadšenci sa však v Podkoniciach nestretnú po prvýkrát.

RIDE UPHILL je pre všetkých

,,Už sme tu jazdili dole kopcom, tentokrát sme si pre súťažiacich pripravili rovnako náročnú výzvu, ale opačným smerom, a to jazdu do vrchu,“ hovorí riaditeľ pretekov Štefan Čeman. Zasúťažiť si však môžu nielen zdatní cyklisti, jazdiť sa bude aj pre radosť.

Organizátori podujatia pripravili súťažiacim štyri kategórie osobitne pre e-bikerov aj bikerov:

  • Muži narodení v roku 1982 a mladší
  • Muži narodení v roku 1981 a starší
  • Ženy
  • PreRadosť (pustíme vás na trať, zmeriame vám čas, ale neobjavíte sa na výsledkovej listine)

V poslednej menovanej kategórii si môže zajazdiť každý, bez ohľadu na to, či v sezóne trénoval alebo si chce trať len vyskúšať. "Jazdiť pre radosť sa tiež oplatí, keďže získate svoj súťažný čas, pôjdete po vyznačenej a pripravenej trati s kompletným zabezpečením, no neobjavíte sa na verejnej výsledkovej listine,“ vysvetľuje Štefan Čeman z Ride.sk.

Na trati to bude žiť!

Štart pretekov bude na Námestí v Podkoniciach pri dolnej krčme. Cieľová páska sa nachádza na vrcholovej stanici lyžiarskeho vleku Pleše. Dĺžka trate je štyri kilometre a 200 metrov. Na všetkých súťažiacich čaká poriadne dobrodružstvo, keďže prevýšenie trate je 450 m a 70% povrchu tvorí horský terén.

RIDE UPHILL 2016 je spestrením záveru cyklistickej sezóny, preto na toto podujatie pozývame nielen súťažiacich, ale aj fanúšikov. Očakávame, že preteky budú žiť perfektnou atmosférou, preto si nezabudnite priniesť aj povzbudzovadlá.“ prezrádza riaditeľ pretekov Štefan Čeman.

Tombola aj občerstvenie

Prezentácia účastníkov začína o 9:30, hromadný štart bude o 11-tej hodine. Medzi 12-tou a 13-tou hodinou organizátori pripravili na Chate Pleše občerstvenie, kde bude prebiehať aj vyhlásenie výsledkov spolu s tombolou.

Divákom odporúčame presunúť sa do 11:00 na Pleše, kde okolo 11:10 pôjdu prví pretekári a je tam úsek, na ktorom ich je možné vidieť najdlhšie. Trať ešte pokračuje vyššie, ale pretekári sa vrátia na chatu, kde bude aj občerstvenie aj vyhodnotenie. Keďže cesta na Pleše bude od 11:00 do 11:15 pre vozidlá zatvorená, na vyššie úseky trate bude potrebné, presunúť sa skôr.

Hlavná výhra bicykel v hodnote 600 eur

O tom, že sa oplatí prísť na RIDE UPHILL 2016, hovoria aj ceny, ktoré môžete získať. Organizátori pripravili vecné darčeky pre prvých troch súťažiacich v každej kategórii. Najväčšie prekvapenie však čaká na súťažiacich v tombole.

Každý účastník, ktorý dorazí do cieľa, hrá o štýlový bicykel značky KTM v hodnote 600 eur s dvojročným servisom zadarmo od RIDE.sk, najväčšieho predajcu športových e-bikov na Slovensku.

Spoločná cyklotúra

Po skončení pretekov pozývajú organizátori všetkých účastníkov, aj pocestných, na príjemnú cyklotúru. O akú trasu pôjde sa dozviete priamo na mieste. V hre sú Donovaly či Šachtičky.

Prihlásiť sa na RIDE UPHILL 2016 môžete do piatku 23. 9., najneskôr do 12:00 alebo v sobotu od 9:30 do 10:30 priamo na štarte. Usporiadateľom pretekov je RIDE s.r.o a Obecný úrad Podkonice.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Bystričania zabojujú na pretekoch RIDE UPHILL 2016!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM