Monika Obrtalová Kultúra

Zlatohlávek a jeho Pohľad cez objektív

Výstavu Ladislava Zlatohlávka - Pohľad cez objektív dnes sprístupnili v Átriu Štátnej vedeckej knižnice. Výstava je prierezom autorovej tvorby, ako sú krajinky, ľudová architektúra, prírodné krásy, fauna či flóra. Návštevníci knižnice si môžu fotogra

Referentka pre styk s verejnosťou ŠVK Ivana Bičanovská priblížila, že Zlatohlávek, rodák z Banskej Bystrice (1928 – 2010), aktívne pôsobil v Klube fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov a vo Zväze slovenských fotografov. Fotografovaniu sa venoval od žiackych čias. Prešiel od čiernobielej snímky k farebnej.

Za jeho tvorbu ho v rokoch 2001 a 2002 ocenili – získal čestné uznanie na výstave Umeleckej fotografie, ktorá sa konala v Ružomberku. S fotografiou z Národného parku Muránska planina sa umiestnil na treťom mieste. V roku 2005 mu udelili čestný titul Autor zväzu slovenských fotografov. Bohatá je jeho kalendárová a pohľadnicová tvorba. Snímky so sprievodnými textami uverejňoval v časopise, v turistických sprievodcoch a fotopublikáciách. „Výstava je príspevkom k pamiatke na tohto výnimočného človeka,“ doplnila Bičanovská.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM