Michal Majer Rôzne

Žiaci podlavickej školy majú novú multimediálnu učebňu

Novú modernú multimediálnu učebňu na banskobystrickej Základnej škole J. G. Tajovského v Podlaviciach, v ktorej čaká školákov 16 počítačov, môžu začať využívať od utorku. Vybudovali ju pre žiakov prvého stupňa, aby naplnili ich očakávania. Informoval

„Pre túto cieľovú skupinu je vytvorených niekoľko výukových programov, ktoré sa budú vo vyučovaní využívať,“ pokračoval Pápay. Vzhľadom na vybavenie učebne sa v nej bude učiť nielen informatika, ale tiež matematika, slovenský jazyk, prírodoveda či vlastiveda. V popoludňajších hodinách sa využije na krúžky informatiky či vzdelávanie sa učiteľov školy i verejnosti v rámci celoživotného vzdelávania.„V u­čebni je nainštalovaných, zasieťovaných a napojených na internet 16 kusov počítačov.“ Je tam aj ozvučená interaktívna tabuľa s krátkou projekciou. V dohľadnom čase ju chcú vybaviť aj hlasovacím zariadením a tabletmi pre žiakov.

Učebňa stála 11.500 eur. Ide o viaczdrojové financovanie, pričom 60 percentami prispelo Občianske združenie Rodičia a priatelia Základnej školy J. G. Tajovského, 15 percent bolo od darcov, dve percentá z dane. Zostatok hradila škola z vlastných príjmov, ktoré získala na benefičných podujatiach a z prenájmu priestorov. Podľa Pápaya plánujú na škole vybudovať aj ďalšie takéto učebne pre žiakov druhého stupňa na vyučovanie cudzích jazykov a informatiky.

Zdroj: TASR Foto: otabuli.com

podlavice
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM