Jakub Forgács Správy

Ženy, ktoré sú OPOROU mamičkám: Do svojej práce vkladajú odbornosť aj srdce, FOTO

Pôrodné asistentky pracujúce na rôznych úsekoch kliniky – ambulantná časť, gynekológia, perinatológia, gynekologická JIS, šestonedelie, pôrodný sál.

Ilustračný obrázok k článku Ženy, ktoré sú OPOROU mamičkám: Do svojej práce vkladajú odbornosť aj srdce, FOTO
7
Galéria

V banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta aktuálne pracuje 44 pôrodných asistentiek. „Nestretnete ich len priamo na pôrodnej sále, o ženy sa starajú už počas tehotenstva na ambulanciách, pred pôrodom na oddelení a tiež aj po pôrode na šestonedelí,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti so slovami, že tento deň patrí práve im, keďže 5. máj sa oslavuje ako Medzinárodný deň pôrodných asistentiek

Odbornosť aj srdce

”Na našej klinike sa snažíme ženám poskytnúť odbornosť a ľudskosť. Pôrodné asistentky pracujúce na rôznych úsekoch kliniky – ambulantná časť, gynekológia, perinatológia, gynekologická JIS, šestonedelie, pôrodný sál vkladajú do svojej práce nielen odbornosť, ale aj svoje srdce. Chcem všetkým mojim kolegyniam – pôrodným asistentkám – úprimne poďakovať za to, čo robia a ako to robia, napriek tomu, že nemôžu plne realizovať svoje kompetencie," uviedla PhDr. Elena Drapáčová, vedúca pôrodná asistentka.

„Prajem pôrodným asistentkám, aby mali na svoju prácu vytvorené vhodné podmienky, v ktorých ju budú môcť vykonávať profesionálne, s rešpektom k ženám, vo vzájomnej úcte voči sebe. Prajem všetkým pôrodným asistentkám, aby bola voči nim prejavovaná vzájomná úcta, rešpekt, aby pôrodné asistentky boli chápané a akceptované, ako rovnocenný partner v tímovej spolupráci s lekármi. Taktiež prajem všetkým pôrodným asistentkám, aby ich práca bola ohodnotená finančne aj spoločensky, pretože si zasluhuje spoločenskú úctu všetkých,“ dodala Drapáčová.

S blahoželaním k ich sviatku a želaním veľa zdravia, sily a lásky sa pridala aj nemocnica. „Ďakujeme im v mene všetkých mamičiek, za ich milé slovo, pomoc a povzbudenie, ktorými sprevádzajú ženu počas jej veľkej životnej chvíle,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Pôrodné asistentky v banskobystrickej nemocnici
7
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM