Monika Obrtalová Rôzne

Zelené žabky tentoraz vystriedali deti

Včera dopoludnia si deti zo ZŠ Slovenského slobodného vysielača na Skuteckého ulici mohli na vlastnej koži vyskúšať prácu dopravných policajtov. Vďaka krajskému dopravnému inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici sa totiž zúčastnili

Akcia bola zameraná na zisťovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky vodičmi motorových vozidiel, najmä na dodržiavanie dovolenej rýchlosti jazdy, používanie bezpečnostných pásov, predpísané osvetlenie, ako aj na požívanie alkoholických nápojov počas jazdy. „Deti sa tak na chvíľku stali pomocníkmi policajtov, pomáhali im pri meraní rýchlosti, zastavovaní vozidiel, ale hlavne vodičov chválili za dodržiavanie predpisov, prípadne karhali, ak došlo k ich porušeniu,“ povedala hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Petra Vašková.

Žiaci si už v predstihu vlastnoručne pripravili pre vodičov darčeky – pre zodpovedných vodičov „odznaky“ sladkého hrozna a pre nezodpovedných vodičov „odznaky“ kyslého citróna, ktoré potom spolu s pripravenými „vysvedčeniami“ odovzdávali priamo vodičom. Vodiči motorových vozidiel tak mali možnosť uvedomiť si, že práve deti patria k najohrozenejšej skupine na ceste a dodržiavaním pravidiel bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky predchádzajú závažných dopravných nehodám, pri ktorých by mohlo byť ohrozené ich zdravie a život.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

dopravnopreventivna akcia
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM