Michal Majer Hokej

Zedník opäť v banskobystrickom drese!

Esom v tíme Milana Staša na zajtrajší zápas s Duklou Trenčín bude slovenský reprezentant Richard Zedník. To, že kormidelník Baranov s ním ráta do zostavy, signalizoval včerajší dopoludňajší tréning. Zedník sa pri nácviku herných situácií neseparoval

Tridsaťštyri ročný útočník, ktorý minulú sezónu odohral v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige v drese Lokomotívu Jaroslavľ, sa do našej našej najvyššej súťaže vracia po piatich rokoch. V drese rodnej Banskej Bystrice odohrá Rišo vôbec prvý majstrovský zápas sezóny. Po ročnom pôsobení v Rusku je totiž stále bez angažmánu. Elitný krídelník s Baranmi trénuje už dlhší čas a približne rovnaké obdobie trvá aj jeho koketovanie s návratom do slovenskej extraligy, kde jeho dobrý kamarát Vladimír Országh pôsobí ako asistent trénera. Vývoj zrejme urýchlilo aj zranenie kapitána tímu Miroslav Hlinku, ktorý bude pauzovať niekoľko týždňov, ako aj nutnosť zápasovej praxe v prípade zaujímavej ponuky. „Som zvedavý, ako to dopadne. Je to prvý zápas v sezóne. Potrebujem sa rozohrať, získať zápasovú prax a som rád, že to bude v Banskej Bystrici,“ povedal Richard pre hc05.sk pred svojim návratom do extraligy.

Zedník v našej najvyššej súťaži naposledy korčuľoval v sezóne 2004/2005 v drese HKm Zvolen. Odvtedy však pretieklo dole Hronom veľa vody. Čo súdi Rišo o súťaži z pohľadu diváka? „Každý s každým môže vyhrať, alebo aj prehrať. Je to vyrovnané.“ Ďalšia hokejová budúcnosť Zedníka je v súčasnosti neistá. Čakanie si kráti prípravou s banskobystrickými hokejistami. „Uvidíme, ako sa všetko vyrieši. Kým nepríde zaujímavá ponuka, s ktorou budem spokojný, tak budem čakať. Mám nejakú predstavu o tom, kde by som chcel ísť. Európa alebo NHL? Je to päťdesiat na päťdesiat,“ uzavrel debatu Richard.

Zdroj: hc05.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM