Jakub Forgács Kultúra

Zavítajte do ďalekého Kurdistanu: Rozprávať sa o ňom bude aj v Banskej Bystrici

Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici vás pozýva na ďalšie stretnutie z populárneho cyklu stretnutí s cestovateľmi pod názvom Cestovateľské utorky. Príďte sa naň pozrieť do Tihanyiovského kaštieľa.

Ilustračný obrázok k článku Zavítajte do ďalekého Kurdistanu: Rozprávať sa o ňom bude aj v Banskej Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Dnes o 20:45 bude témou stretnutia ťažko skúšaná zem, ktorej doposiaľ nebolo dopriate vytýčiť vlastné hranice, a to Kurdistan. Často sa o ňom hovorí, že neexistuje a v Turecku je jeho názov do dnešných dní spoločenské tabu. No i napriek tomu Kurdistan láka mnohých cestovateľov.

Jedným z nich je aj náš hosť a cestovateľ v jednej osobe Vlado Kollár, ktorý nám okrem rozprávania svojich zážitkov vysvetlí jedno zo základných pravidiel Kurdistanu, a to platenie úsmevom. Veď uznajte sami, že filozofia platenia úsmevom – „Koľko si ho zoberieš, toľko môžeš minúť a čo neminieš rozdaj!“- je naozaj jedinečná.

Letné Cestovateľské utorky prinášajú okrem zaujímavých cestovateľských zážitkov aj neopísateľnú atmosféru premietania pod holým nebom v záhrade Tihányiovského kaštieľa. V prípade nepriaznivého počasia sa Cestovateľský utorok uskutoční v priestoroch kaštieľa. Vstupné na podujatie je 1,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM