Jakub Forgács Rôzne

Zaujímavý dar Gogolu vzácnej delegácii z Číny: Primátor symbolicky vyjadril zvláštne puto

Čínska delegácia neodišla zo stretnutia s primátorom naprázdno. Peter Gogola vzácnej návšteve odovzdal dar, ktorým chcel symbolicky vyjadriť zvláštne puto, ktoré spája Banskú Bystricu a Čínu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý dar Gogolu vzácnej delegácii z Číny: Primátor symbolicky vyjadril zvláštne puto
Zdroj: Dnes24.sk

Prednedávnom zavítali do nášho mesta zástupcovia China development bank bank, ktorí sa stretli s primátorom a ocenili potenciál nášho mesta a možnosti investovania v ňom, či už pri budovaní nového multifunkčného akvaparku alebo v Priemyslenom parku Šalková. Práve čínske investície v Bystrici by u nás podľa mesta mohli pomôcť oživiť tradičné priemyselné odvetvia a zvýšiť tak mieru zamestnanosti.

Ako to už býva zvykom, primátor zahraničné návštevy niečím obdaruje a inak to nebolo ani v tomto prípade. „Primátor mesta daroval zástupcom čínskej delegácie publikáciu o banskobystrickom rodákovi, architektovi Ladislavovi Hudecovi, ktorý výraznou mierou prispel k podobe mesta Šanghaj,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora, podľa ktorej chcel týmto darom symbolicky vyjadriť zvláštne puto, ktoré spája Banskú Bystricu a Čínu. „Primátor od čínskej delegácie obdržal obraz s tradičným čínskym písmom,“ doplnila Kanisová.

Foto: Vlado Veverka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM