Správy

Zaujímavé ČÍSLO z bystrickej nemocnice: Koľko % zamestnancov je už zaočkovaných?

Verejnosť aj tento týždeň vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice očkujú od stredy do piatka (13. 8.) do 12.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé ČÍSLO z bystrickej nemocnice: Koľko % zamestnancov je už zaočkovaných?
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

V Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici je z 2 400 pracovníkov zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 zhruba 70 percent zamestnancov. Spádové zdravotnícke zariadenie do 5. augusta zaočkovalo prvou dávkou 50 419 ľudí a druhou 41 859. V stredu to uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Ďalšie aktuálne správy

Verejnosť aj tento týždeň vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice očkujú od stredy do piatka (13. 8.) do 12.00 hod. Vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech očkujú v stredu a vo štvrtok (12. 8.) dospelých i deti, a to aj bez registrácie, v piatok jednodávkovou očkovacou látkou Janssen od firmy Johnson & Johnson a len dospelých.

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) sa dá stále zaočkovať aj vo veľkokapacitných krajských očkovacích centrách v Banskej Bystrici, Zvolene, Lučenci a v Revúcej. Vo všetkých je zabezpečené očkovanie bez nutnosti predchádzajúcej registrácie. Vo vybraných termínoch prebieha tiež očkovanie detí od 12 rokov za prítomnosti pediatra. Bližšie informácie sú k dispozícii na webstránke BBSK.

Ďalšie aktuálne správy

Krajské očkovacie centrum v Žiari nad Hronom pre nízky záujem končí a od budúceho týždňa sa môžu dať záujemcovia zaočkovať už len v miestnej nemocnici. Pomôžu aj výjazdové očkovacie jednotky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Očkovanie zamestnancov bystrickej nemocnice
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM