Michal Majer Futbal

Zaťko: Chceme hrať agresívny nátlakový futbal

V pondelok predpoludním sa v priestoroch FK Dukla na Štiavničkách konala tlačová konferencia pred jarnou časťou Corgoň ligy. Zástupcovia tímu spod Urpína v nej predstavili svoje ciele, ktoré sa v nasledujúcich mesiacoch budú snažiť naplniť.

„Prípravu sme absolvovali v domácich podmienkach a v závere sme mali sústredenie v Chorvátsku,“ začal súhrnne tréner, ktorý sa vyjadril aj k niektorým hráčom jednotlivo. „Martin Jakubko je kvalitný hráč, ktorého vklad do hry mužstva bude zreteľný. Všetci hráči v príprave si obhájili svoje pozície a v jarnej časti možno najčastejšie priestor dostane Fabián Slančík,“ doplnil Zaťko, ktorý za favorita ligy síce považuje Žilinu, ale dúfa, že aj jeho káder žlto-zeleným cestu za titulom poriadne skomplikuje. Malo by sa tak stať vďaka výraznému hernému prejavu: „Chceme hrať agresívny nátlakový futbal, pri ktorom aj keď skončí zápas 0:0, diváci budú odchádzať spokojní.“ V podobnom duchu sa vyjadril aj skúsený kapitán červeno-bielych Martin Poljovka: „Káder sa v podstate neoslabil. Namiesto Roba Picha sme získali jednak Paťa Johancsika a jednak Martina Jakubka. Nevidím preto dôvod, aby sme poľavili z predsezónnych cieľov, i keď samozrejme liga ukáže.“ Doplňme, že vekový priemer nášho kádra pre jarnú časť je 23,7 roka.

Ciele nemení ani vedenie klubu: „Na začiatku sezóny sme deklarovali, že chceme minimálne obhájiť naše pozície z minulej sezóny a to platí aj naďalej,“ začal prezident FK Dukla Tomáš Geist, ktorý doplnil, že aj v tomto kalendárnom roku bude klub hospodáriť s rozpočtom 1,9 milióna eur, ako tomu bolo aj vlani.

PRÍCHODY: Jakubko Martin (prestup z Dinamo Moskva), Johancsik Patrik (prestup z FC Petržalka), Gálik Miroslav (návrat z hosťovania v LAFC Lučenec), Slančík Fabián (návrat z hosťovania v LAFC Lučenec), Faško Michal (prestup z ŠK Partizán Čierny Balog), Mravec Martin (hosťovanie ze Slavie Praha).

ODCHODY: Gajdoš Vratislav (ukončenie zmluvy), Pich Róbert (prestup MŠK Žilina).

PRÍPRAVNÉ ZÁPASY:

**FK Dukla – FK Spišská Nová Ves 4:0 (2:0) ** góly: Pečovský, Slančík, Seye, Laksík

FK Dukla – TJ Baník Ružiná 2:0 (2:0) góly: Laksík 2

FK Dukla – FK Slovan Duslo Šaľa 2:0 (2:0) góly: Brašeň, Uškovič

FK Dukla – TJ Sokol Dolná Ždaňa 4:1 (2:1) góly: Pečovský, Johancsik, Hesek, Pančík

FC Honved Budapešť – FK Dukla zápas sa nedohral

FK Dukla – Dunakanyar Vác 1:0 (0:0) gól: Hučko

FK Dukla – Hrvatski Dragovoliac 3:0 (2:0) góly: Hesek 2, Uškovič

RNK Split – FK Dukla 1:1 (1:0 gól: Pančík

MTK Budapešť – FK Dukla 0:0

Najlepší strelci prípravy: Lukáš Laksík (3 góly) a Andrej Hesek (3 góly).

Zdroj a foto: fkdukla.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM