Jaroslav Dodok Futbal

Zaslúžené víťazstvo: Bystričania zabojovali a porazili Nitru 2:0

Futbalový zápas s Nitrou držal divákov vo veľkých očakávaniach, gólové šance však prišli až na záver stretnutia. V 86. minúte prekvapil brankára Nitry obranca Turňa, keď sa asi zo 14 metrov oprel do tvrdej strely.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžené víťazstvo: Bystričania zabojovali a porazili Nitru 2:0
Foto: Jaroslav Dodok

V prvom polčase v Banskej Bystrici diváci nevideli príliš ofenzívny futbal. Dlho sa na trávniku nič nedialo, zaujal iba hlavičkový biliard po rohu domácich, no Hlinka s Chrappanom neboli úspešní. V hosťujúcom tíme sršal aktivitou Cléber, viackrát prenikol do šestnástky skúšal to aj spoza nej, v 31. min pekne zatočil loptu, ale nemieril medzi žrde.

O štyri minúty neskôr sa musel mať na pozore brankár Nitry po hlavičke od svojho spoluhráča Kroupu. Z diaľky to potom skúšal stredopoliar Dukly Brašeň. Najväčšia šanca sa zrodila v nadstavenom čase prvého polčasu, keď nitriansky stopér zaváhal, ale Ferenčík z päťky zoči – voči neprekonal Chudého a následne minul bránku aj Hlinka.

Na začiatku druhého polčasu predviedli rýchlu akciu hostia po pravej strane, Boszorád potiahol loptu, poslal ju do pokutového územia, ale Mikuš zbrklo zakončil. Na opačnej strane predviedol v pokutovom území svoju techniku Ferenčík, ale jeho koncovke chýbal dôraz.

Hlavou to ešte skúšal v 53. min Sachňuk, no Chudý bol proti. Pohrozili aj Nitrania opäť Mikušom, ktorý mieril v šestnástke tesne vedľa žrde. Zaujímavý moment prišiel po hodine hry, keď do pokutového územia vnikol Ferenčík, obranca hostí ho zastavil, no namiesto jedenástky videl žltú kartu za filmovanie banskobystrický útočník.** Z priameho kopu to v 71. min skúšal Hučko, ale loptu poslal po zemi tesne vedľa nitrianskej bránky.**

Chudý sa zapotil aj v 82. min pri likvidovaní strely Brašeňa. V závere zápasu mala Dukla navrch, po rohu Považanca hlavičkoval Hučko medzi žrde, ale gólman spod Zobora znovu podržal svoj tím. Kapituloval až v 86. min, keď ho z asi 14-tich metrov technickou strelou prekonal domáci obranca Turňa. V záverečnej minúte ešte po faule Kaspřáka na Brašeňa poistil víťazstvo domácich z penalty Hučko.

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Musím mužstvo pochváliť za obrovské odhodlanie, bojovnosť a trpezlivosť. Bolo veľmi dôležité, že sme boli trpezliví a verili sme vo víťazstvo. Chcel by som pochváliť hráčov aj za výkon, z našej strany bol celkom slušný, bolo tam veľa dobrých momentov i situácií, ktoré zaváňali gólom. Mali sme aj dostatočné množstvo streleckých pokusov a vypracovali sme si päť či šesť dobrých gólových možností. Vzhľadom k tomu, ako aj priebehu celého zápasu, považujem víťazstvo za absolútne zaslúžené.“

Jozef Vukušič (tréner Nitry): „Zápas nemal vysokú úroveň, a to z dôvodu, že obe mužstvá sú v takej pozícii, akej sú. Na domácich bolo vidieť nervozitu a naše mužstvo je tiež v neľahkej situácii. Tomu zodpovedala úroveň zápasu. Našim zámerom bolo hrať organizovane a z takejto hry vyraziť smerom dopredu. To prvé fungovalo celkom dobre, až do 86. min, keď padol gól domácich. Smerom dopredu sme neboli aktívni, vypracovali sme si síce nejaké gólové situácie, ale neboli to šance. K remíze nám chýbalo pár minút. Bystrica vyhrala zaslúžene, pretože strelila dva góly.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM