Krimi

Zásah bystrických leteckých záchranárov: Dievčatko (2) s vážnymi popáleninami!

Vrtuľník s banskobystrickými záchranármi letel na pomoc dieťaťu. Len dvojročné dievčatko bolo hneď po preložení na palubu na umelej pľúcnej ventilácii.

Ilustračný obrázok k článku Zásah bystrických leteckých záchranárov: Dievčatko (2) s vážnymi popáleninami!
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice dnes popoludní pomáhala popálenému dieťatku aj zranenému motocyklistovi.

Najprv letela na pomoc do obce Breza v okrese Námestovo. ,,Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka na miestnom futbalovom ihrisku si lekárka prevzala do svojej starostlivosti dvojročné dieťatko, ktoré následkom požiaru utrpelo vážne popáleniny v oblasti tváre a krku v rozsahu 2. a 3. stupňa. Po preložení na palubu vrtuľníka bolo dievčatko na umelej pľúcnej ventilácii prevezené na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Počas návratu posádky na stredisko prišla ďalšia výzva o pomoc. Neďaleko obce Štiavnické Bane v okrese Banská Štiavnica spadol v zákrute 33-ročný motocyklista, ktorý si pádom spôsobil poranenie chrbtice. Záchranársky vrtuľník pristál priamo na ceste a po ošetrení ho v stabilizovanom stave transportoval do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM