Monika Obrtalová Hokej

Zápas s Nitrou skontumovali, Ďuráka potrestajú

Športová rada spoločnosti Pro-Hokej na svojom štvrtkovom zasadnutí rozhodla o kontumácii nedeľňajšieho zápasu 47. kola extraligy medzi Banskou Bystricou a Nitrou (2:0) na 5:0 v prospech domácich. Dôvodom bolo, že v drese Nitry nastúpil na ľad hráč Ma

„Došlo k vážnemu porušeniu súťažného poriadku a predpisovej smernice SZĽH. Hráč Hlavačka z Nitry nastúpil napriek tomu, že mal päť vyšších trestov. Je to neoprávnený štart a z tohto titulu plénum odsúhlasilo návrh na kontumáciu výsledku,“ povedal pre TASR riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský. V praxi to znamená, že zápas sa skončil výsledkom 5:0 v prospech Banskej Bystrice, pričom v extraligovej tabuľke nedôjde k bodovej zmene, ale upraví sa iba skóre oboch mužstiev. „Pokračovaním tohto rozhodnutia je aj disciplinárne konanie, ktoré sa bude v rámci disciplinárneho poriadku SZĽH zaoberať trestami tých, ktorí sú za to zodpovední,“ pokračoval Paštinský. Disciplinárne konanie sa uskutoční v piatok o 12.00 h. „Za prehrešok je v prvom rade zodpovedný klub, vedúci mužstva, tréner mužstva, ktorý podpisuje zápasy a samotný hráč, ktorého sa to týka. Hlavačka má automatický zákaz štartu v nasledujúcom piatkovom zápase a môže nastúpiť až v nedeľu. Samozrejme, pokiaľ by nedostal nepodmienečné zastavenie činnosti. Trest sa môže sprísniť každému jednému zo zúčastnených,“ do­dal.

Zástupcovia Pro-Hokeja sa vo štvrtok zaoberali aj ďalším incidentom zo zápasu Bystrice s Nitrou. Dve sekundy pred koncom duelu totiž nitriansky obranca Miroslav Ďurák tvrdo atakoval domáceho útočníka a najlepšieho strelca ligy Romana Tománka. Ďurák dostal od rozhodcov 5+DKZ, no Bystričanom sa zdal takýto trest príliš mierny. „Zástupcovia Banskej Bystrice požiadali o došetrenie tohto prípadu. Pro-Hokej preto požiadal odborný orgán, Komisiu rozhodcov, aby sa vyjadril k tejto situácii a komisia na včerajšom zasadnutí uznala, že zákrok bol neadekvátny a odporúča disciplinárne potrestať hráča Ďuráka,“ uviedol Paštinský a zdôraznil, že Ďurák má až do vyriešenia prípadu pozastavenú činnosť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM