Jakub Forgács Hokej

Zápas proti Piešťanom v réžii baranov: V sieti domácich skončilo až šesť striel

Gólová exhibícia banskobystrických hokejistov na piešťanskom ľade. Domácich vysoko prestrieľali a po zápase vyzdvihol kvality baranov aj tréner ich súpera.

Ilustračný obrázok k článku Zápas proti Piešťanom v réžii baranov: V sieti domácich skončilo až šesť striel
Zdroj: TASR

Bystričania začali zostra a v úvodných dvoch minútach nepustili domácich z ich obranného pásma. To vyústilo do vylúčenia. Presilovku „barani“ využili, keď strelu Cohena Šúrek vyrazil iba pred seba k nekrytému Whiteovi a ten otvoril skóre – 0:1.

Hostia spod Urpína začali lepšie aj druhú časť a pri prečíslení dvaja na jedného zachránil Piešťany od inkasovaného gólu Šúrek. Aj on už bol prikrátky počas presilovky hostí, keď Cohenovu strelu od modrej tečoval White – 0:2. Piešťany mohli z presilovky znížiť, ale puk vo vlastnom pásme stratil Kutálek a Handlovský poslal Bystricu už do trojgólového vedenia. To isté sa však podarilo aj Piešťanom, keď pri vlastnom oslabení unikol Toman a pomedzi betóny Wiikmana znížil na 1:3. V 40. minúte si za vlastnou bránou nechal zobrať Srnec puk, Kafka našiel Handlovského a bolo 1:4.

Domácim snahu nemožno uprieť, ale Bystrica zápas kontrolovala. Navyše keď prihrávkou od modrej našiel Biro na zadnej žŕdke korčuľujúceho Kafku, ktorý nemal problém prekonať Šúreka, bolo po všetkom – 1:5. Začala sa exhibícia Bystrice. Pri šiestom góle Kadura najskôr naznačil strelu, položil si Šúreka a prihral Kytnárovi, ktorý do prázdnej bránky jednoducho nemohol nedať – 1:6. V závere už len znížil domáci Hudec, keď dorazil do siete vyrazenú strelu Peška.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, tréner Piešťan: „Banská Bystrica predvádza najtradičnejší hokej na Slovensku. Moderný, priamočiary, rovno do bránky. Iba so stopercentným výkonom sme mohli uspieť, ale dnes sme sa iba prizerali, ako Bystričanom chutí hokej. Nie som spokojný, s takýmto výkonom nezdoláme ani mužstvá pod nami. Dúfam, že najbližšie tri zápasy budú úplne iné.“

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: „Sme spokojní. Prišli sme sem po tri body a odvážame si ich. V prvej tretine sme dali gól z presilovky, to nás upokojilo. Postupne sme zvýšili až na 3:0. Po chybe sa Piešťanom podarilo znížiť a mohli sa nadýchnuť k prípadnému zvratu, ale štvrtým gólom sme všetko upokojili a zápas doviedli v pohode do víťazného konca.“

ŠHK 37 Piešťany – HC'05 Banská Bystrica 2:6 (0:1, 1:3, 1:2)

  • Góly: 35. Toman, 58. Hudec (Peško) – 5. White (Cohen, Preisinger), 29. White (Cohen, Preisinger), 30. Handlovský, 40. Handlovský (Kafka), 49. Kafka (Hudáček, Biro), 54. Kytnár (Kadura, Handlovský)
  • Rozhodovali: Lauff – Bogdaň, Jobbágy
  • Vylúčení: 4:4
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 1:1
  • 752 divákov

Foto: ilustračné

Gólová exhibícia banskobystrických hokejistov na piešťanskom ľade
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM