Hokej

Zápas Nitry v Bystrici: Klub spod Zobora podal protest na výkon rozhodcov

V 48. kole základnej časti Tipsport ligy doma Bystrica privítala hokejistov Nitry. Vzájomné meranie síl napokon skončilo víťazstvom baranov, no poznačilo ho niekoľko sporných momentov.

Ilustračný obrázok k článku Zápas Nitry v Bystrici: Klub spod Zobora podal protest na výkon rozhodcov
6
Galéria
Zdroj: TASR

V piatkovom zápase 48. kola Tipsport ligy sa za stavu 3:1 pre Bystricu z presného zásahu tešil Nitran Kerbashian, no po konzultácii s videorozhodcom gól neplatil. K téme sa nechcel vyjadrovať ani Antonín Stavjaňa. „Neuznali nám gól Kerbashiana, keby som sa k tomu vyjadril, asi by som musel zaplatiť pokutu, tak sa na tieto veci nepýtajte,“ povedal vtedy na tlačovej konferencii lodivod nitrianskeho celku.

V závere zápasu, za stavu 3:2 pre Bystricu, odvolala Nitra brankára a vyskúšala tak početnú útočnú výhodu. Opäť nastal sporný moment, kedy podľa klubu spod Zoborom bola prerušená hra v momente, ktorý vyzeral ako gólový. HK Nitra sa preto rozhodol podať oficiálnu sťažnosť.

Prečítajte si vyjadrenie klubu v plnom znení bez redakčných zásahov: „HK Nitra podáva oficiálny protest na výkon hlavných rozhodcov (Stano, Goga) a tiež video rozhodcu (Neuzer) v zápase medzi HC 05 Iclinic B.Bystrica a HK Nitra hraného v piatok 1.2.2019 v Banskej Bystrici. Dôvodom je najmä neuznaný gól v tretej tretine po konzultácii s videorozhodcom, ďalej prerušenie hry pre postavenie hráča v bránkovisku v posledných sekundách zápasu, ktorý pravdepodobne dosiahol gól, pričom neprišlo ku konzultácii danej situácie s videorozhodcom. Radi by sme poukázali na iné situácie, ktoré boli posúdené bohužiaľ v náš neprospech. Nik sa nechce vyhovárať z prehier, ale treba zaviesť pri posudzovaní videorozhodcom jednotný meter, najmä pred blížiacim sa play-off.“

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery zo zápasu!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Barani si doma poradili s hokejistami spod Zobora
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM