Michal Majer Rôzne

Začiatok prestavby bývalej Slovenky sa oneskorí

Prestavba areálu textilného závodu Slovenka na polyfunkčné centrum sa mala podľa pôvodných plánov začať už v auguste. Na jeho konci však vládne v priestoroch budúceho Slovenka Resortu pokoj a práce sa stále nezačali. Realizácia projektu by však nemal

Projekt výstavby budúceho „mesta v meste“ sa zatiaľ nerealizuje kvôli problémom s územnoplánovacou dokumentáciou. Pre vydanie stavebného povolenia je totiž potrebné, aby mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo zmeny a doplnky v územnom pláne Centrálnej mestskej zóny. Naposledy poslanci zasadali 29. júna a vtedy sa spomínaný návrh na zmenu na zastupiteľstve neobjavil. Nasledovali dve júlové mimoriadne stretnutia mestského parlamentu, ktoré však zmeny územného plánu neriešili. „Najbližšie zastupiteľstvo by malo zasadať 21. septembra, kde by sa už mali dotiahnuť práve veci týkajúce sa územného plánu. Akonáhle získame konečné územné rozhodnutie, požiadame o stavebné povolenie,“ hovorí generálny riaditeľ Slovenka Resortu Stanislav Líška.

Začiatok realizácie projektu sa tak posúva približne na koniec októbra. Oneskorí sa aj termín ukončenia prác. Prvá etapa, ktorá pozostáva zo shopping parku a bytov by mala byť po novom hotová v prvom štvrťroku 2012. Hotel, ktorý tvorí druhú etapu projektu, sa začne stavať v druhom polroku 2012. „V bytoch sa počas realizácie druhej fázy bude dať bez problémov bývať, pretože opláštenie hotela už bude hotové a výstavba bude realizovaná vo vnútri komplexu. Nebude teda narúšať kľud a pohodlie majiteľov bytov,“ vysvetľuje Líška. V súčasnosti investor využíva čas na to, aby optimalizoval a dotiahol veci týkajúce sa technických riešení ako napríklad klimatizácie a chladenia. Podľa slov riaditeľa spoločnosti je finančná stránka projektu zabezpečená, čaká sa už len na spomínané schválenie zmeny územného plánu a schválenie územného rozhodnutia poslancami.

Po ukončení stavebných prác na projekte Slovenka Resort dôjde k významnej zmene výzoru tejto časti mesta. Zmení sa dopravná situácia v okolí objektu, vznikne viac než 300 nových parkovacích miest a úpravou nábrežia riečky Bystrica dôjde aj ku vzniku oddychovej zóny pre peších. Okrem obchodného centra, bytov a wellness sa bude v areáli nachádzať aj 11-poschodový hotel so 123 izbami.

gr Vizualizácie: Slovenka Resort

slovenkaresort
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM