Jakub Forgács Rôzne

Začiatok prázdnin: Bystrickí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Deti dnes posledný krát v tomto školskom roku zasadnú do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov, však, toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Bystrickí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: TASR

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Po miestach v táboroch sa tento rok len tak zaprášilo, čo dokazuje, že rodičov, ktorí nevedia, čo s deťmi počas prázdnin je mnoho.

„Naša Zuzka je už našťastie väčšia, končí ôsmu triedu, takže cez prázdniny s ňou toľko starostí nemáme. Rada chodí von s kamarátkami, hlavne na bicykloch. Určite však plánujeme aj spoločné výlety. Chystáme sa celá rodina do Štúrova a možno na nejaké túry po okolí,“ prezradila Bystričanka Martina.

O niečo horšie je na tom Andrej (28), ktorý sa s manželkou stará iba o 5-mesačnú Moniku. "Toto leto bude asi dosť hektické, ale čo je hlavné, strávime ho celá rodina pokope. Chystá sa k nám aj starká, ktorá nám s malou veľmi pomôže. Monika sa slnku bude musieť zatiaľ vyhábať, ale ak nám budú naklonené okolnosti, radi by sme občas zbehli aspoň na kúpalisko prezradil.

Malý Roman (11) prezradil, že sa cez prázdniny veľmi teší do letného tábora. „Budeme chodiť na kone, stavať indiánske stany aj bojovať,“ rozrečnil sa nadšene. Jeho mama Andrea si tak aspoň na pár dní oddýchne od starostí. „Nechystám sa ten čas tráviť nejako špeciálne, asi sa skôr vyvalím pred telkou alebo zostanem celý deň v posteli,“ povedala s úsmevo.

Martina (29) si až tak ťažkú hlavu z letných prázdnin nerobí, svoju dcérku dá do škôlky aj v lete. „Anička (4) má aj pár kamarátov, ktorí tam budú s ňou, takže nudiť sa určite nebude. Určite ju však zoberiem aj na koníky, ktoré má veľmi rada a koncom prázdnin sa chystáme do Chorvátska,“ prezradila mladá Bystričanka letné plány.

Čítajte tiež:

Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné destinácie ako šité pre deti v bystrickom regióne? KVÍZ

Mamičky a oteckovia, zbystrite pozornosť: Ako budú cez prázdniny otvorené bystrické škôlky

Kam s deťmi cez prázdniny? Pozrite sa na ponuku letných táborov v Bystrici a okolí!

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM