Monika Obrtalová Krimi

Začalo hlavné pojednávanie s Rudom

Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes koná hlavné pojednávanie v trestnej veci obžalovaných Jaromíra R., ktorý údajne stojí za fiaskom deaflympiády na Slovensku, a Stanislava F. Na mužov bola podaná obžaloba pre obzvlášť závažný zločin spreneve

Jaromír R. mal spolu so Stanislavom F. spreneveriť okolo 1,6 milióna eur. Peniaze súviseli s prípravou tohtoročnej deaflympiády vo Vysokých Tatrách. V prípade, že ich súd uzná vinnými, hrozí im nepodmienečný trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Jaromír R. uviedol, že v apríli roku 2008 odišiel do Budapešti za účelom podpisu zápisnice o úschove.

Obsahom úschovy malo byť preukázanie solventnosti Jaromíra R., ktorý bol šéfom Slovenského deaflympijského výboru. Finančné prostriedky na to mala poskytnúť istá firma. Obžalovaný vypovedal, že peniaze prevzal ako fyzická osoba, aby nezaťažoval výbor. Boli poukázané na rôzne účty. Stanislav F., ktorý v danej veci figuroval ako notár, uviedol, že finančné prostriedky si nikdy neprivlastnil ani nepožičal. Pred súdom ďalej vypovedal svedok z uvedenej firmy, ktorý uviedol, že peniaze neboli určené na použitie a mali byť v plnej sume vrátené. Podľa neho sa tak nestalo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM