Monika Obrtalová Rôzne

Začal sa nový školský rok

Viac ako 6 200 školákov a takmer 2 100 škôlkarov dnes prekročilo brány banskobystrických základných a materských škôl. Po prázdninách tak nasleduje úvodný deň školy, ktorý je výnimočný najmä pre 750 prváčikov, ktorí si do školských lavíc sadnú vôbec

Do školských lavíc po prvýkrát zasadne 750 žiakov, čo je o 45 detí viac ako v minulom školskom roku. Kým do 14 mestských základných škôl nastúpi 5 558 žiakov (z toho 649 prvákov), päť neštátnych škôl na území mesta privíta v novom školskom roku 646 žiakov (z toho 101 prvákov). Novinky čakajú školákov, ktorí navštevujú základnú školu na Triede SNP. V areáli školy pribudlo nové multifunkčné ihrisko, ktoré dnes ráno zástupcovia mesta a školy slávnostne odovzdali do užívania. Ihrisko s umelou trávou patrí do siete ihrísk, ktoré sa posledné štyri roky stavali po celom Slovensku. To na Základnej škole na Triede SNP je v Banskej Bystrici už druhé v rámci tohto projektu. Stálo vyše 55 tisíc eur a na jeho vzniku sa okrem mesta podieľala napríklad aj futbalová Dukla. Žiaci si na ňom budú môcť zmerať sily vo volejbale, futbale, hádzanej či tenise.

Mesto Banská Bystrica je v školskom roku 2010/2011 zriaďovateľom Základnej umeleckej školy J. Cikkera, jedného centra voľného času, dvadsiatichsiedmich materských a štrnástich základných škôl. V Banskej Bystrici sa žiaci vzdelávajú aj v piatich neštátnych základných školách, ktoré by malo v novom školskom roku navštevovať približne 650 žiakov. V meste pod Urpínom pôsobia aj tri neštátne materské školy.

V 27 mestských materských školách bude dohromady 100 tried, v ktorých sa bude výchovno – vzdelávacím aktivitám venovať 2 080 detí, z toho 680 predškolákov. Na zvýšený dopyt rodičov o umiestnenie detí v materských školách zareagoval banskobystrický magistrát zriadením novej triedy. Najmenší škôlkari ju budú navštevovať v materskej škole na Radvanskej 26, ktorá v letných mesiacoch prešla rekonštrukciou. Opravené boli aj škôlky na ulici Odbojárov a Hornej.

gr, Mesto Banská Bystrica

skolastartuje
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM