Tlačové správy

Zabi bobra, zachráň strom!

Je to ohromujúce čítanie. Teda, ak sa dokážete ponoriť do meditácií europoslancov o rodovej rovnosti a zmeny klímy a v tomto ponore aj chvíľu zotrvať. Nie je to vôbec ľahké, pretože sa musíte prehrýzť napríklad aj takýmto slovným perlením žien a mužov (alebo mužov a žien?) Európskeho parlamentu...

Ilustračný obrázok k článku Zabi bobra, zachráň strom!
Zdroj: Webnoviny.sk

(politická reklama)

„…keďže ženy predstavujú približne 50 percent svetovej populácie, nesú však pomerne väčšiu zodpovednosť za každodenné rozhodnutia v oblasti spotreby a starostlivosti o deti a za činnosti týkajúce sa domácnosti; keďže modely správania v oblasti spotreby sa medzi ženami a mužmi líšia, pretože ženy spotrebovávajú udržateľnejším spôsobom než muži a prejavujú väčšiu ochotu konať v oblasti ochrany životného prostredia tak, že v oblasti spotreby robia udržateľnejšie rozhodnutia.“

Uf, ale pokúsim sa to zjednodušiť. Boj proti klimatickým zmenám a boj proti diskriminácii žien nie sú dva odlišné boje, ale je to len jeden boj!

Poslanci europarlamentu si to, samozrejme, nevycucali z prsta. Prišli na to na základe štúdie. Veď predsa všetko, čomu sa za obrovské prachy venuje europarlament, musí mať punc odbornosti. Takže im na základe štúdie nezostalo nič iné, len vziať na vedomie, „že zmenou klímy sa okrem jej iných katastrofálnych následkov zvyšuje aj diskriminácia na základe pohlavia, a preto zdôrazňuje skutočnosť, že predchádzanie nebezpečnej zmene klímy musí byť absolútnou prioritou vnútornej, ako aj vonkajšej politiky EÚ.“

Áno, je to tu znova: bojom proti diskriminácii žien bojujeme proti globálnemu otepľovaniu a bojom proti globálnemu otepľovaniu bojujeme vlastne aj proti diskriminácii žien. Je to dokonalá rapsódia všetkých odtieňov ľavice – od zelených až po karmínovo červené.

Isteže, nezostalo len pri konštatovaniach. Europoslancizdvihli aj varovaný prst a Európsku komisiu i členské štáty vyzvali, „aby splnili svoj záväzok usilovať sa o dosiahnutie zastúpenia žien vo všetkých príslušných orgánoch na úrovni najmenej 40 percent a že je potrebné uplatňovať túto zásadu aj na orgány činné v oblasti prenosu a prispôsobovania technológií“.

Obraz je teda kompletný: žena je diskriminovaná, ale správa sa ekologickejšie ako muž, preto ju štátna moc musí pretlačiť v hojnom počte do riadenia verejných záležitostí a vďaka tejto pozitívnej diskriminácii sa zmierni globálne otepľovanie i negatívna diskriminácia. V Afrike, na Gemeri i Sachaline.Skrát­ka, z Európskeho parlamentu vyzerá svet ako jedna malá gombička. Nakydáme horu konštatovaní, výziev, apelov a upozornení a svet bude lepším. Menej teplým a viac spravodlivým. Goodjob.

Myslím, že mnohí ľudia v Bruseli stratili zmysel pre realitu a sú už prezretí na výmenu.

Richard Sulík, predseda SaS a kandidát do eurovolieb

Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM