Monika Obrtalová Krimi

ZÁBERY Z MIESTA: Policajti udreli proti drogám

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 43-ročného muža z Banskej Bystrice. Obvinený spoločne s doposiaľ nestotožnenými osobami,

Ten potom v prenajatej garáži v Banskej Bystrici spracovával, dávkoval do priehľadných plastikových sáčkov s uzatváraním alebo do zatavenej striekačky s označením množstva. Následne na základe telefonických objednávok, na zapožičanom vozidle Alfa Romeo, pervitín distribuoval konzumentom za sumu najmenej 10 eur, pričom jeho denný zisk z predaja predstavoval niekoľko stoviek eur.

V stredu v popoludňajších hodinách policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite zadržali podozrivú osobu. Počas prehliadky motorového vozidla a garáže zaistili podozrivú látku, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. Expertíza potvrdila, že ide o prvitín.

Zo zaisteného množstva sa dá vyrobiť 55 až 221 obvykle jednorazových dávok. Obvinený bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Obvinený bol už v minulosti štyri krát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 4 až 10 rokov.

KRPZ Banská Bystrica

drogy BB
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM