Webnoviny - Krimi

Za úverový podvod voči bankám dostal 8 rokov

Trest osem rokov odňatia slobody nepodmienečne za pokračujúci úverový podvod potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 35-ročného Róberta Zrníka z Brezna. Podvodom získal v roku 2006 od OTP Banky Slovensko, Československej ob

Zrník sa k podvodom priznal a uviedol, že úver nemal pre seba. Časť z peňazí odovzdal ľuďom, ktorí ho na úver naviedli a pomáhali mu pri jeho získaní. Podľa názoru zainteresovaných Zrník fungoval v celom prípade ako „biely kôň“. Pri žiadostiach o úver v OTP Banke Slovensko, Československej obchodnej banky (ČSOB) a Ľudovej banky (Volksbank Slovensko) Zrník vystupoval ako konateľ spoločnosti s r.o. E.M.C v Banskej Bystrici. Predložil im nepravdivé a zavádzajúce údaje o hospodárení firmy, daňové priznania a iné dokumenty. Od OTP získal 2,5 milióna korún, od ČSOB štyri milióny a od Ľudovej banky jeden milión korún.

Prvostupňový súd uložil Zrníkovi za trojnásobný podvod osem rokov odňatia slobody. Zrník sa odvolal a žiadal miernejší trest. Odvolací súd mu nevyhovel s poukázaním na to, že trest je pod hranicou sprísnenej sadzby, podľa ktorej za svoje konanie mohol dostať aj viac ako trinásť rokov.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM