Jakub Forgács Správy

Za svoje zásluhy dostali ocenenie rovno od ministra: Mená učiteľov z Bystrice, ktorým sa ušla veľká pocta!

Ich mimoriadne úspechy v pedagogickej práci nezostali nepovšimnuté. Minister školstva ocenil desiatky pracovníkov v školstve medailami a ďakovnými listami. Ušli sa aj tým banskobystrickým. Pozrite, ktorí to sú!

Ilustračný obrázok k článku Za svoje zásluhy dostali ocenenie rovno od ministra: Mená učiteľov z Bystrice, ktorým sa ušla veľká pocta!
Zdroj: TASR

Iba prednedávnom sme vás informovali o ocenení najlepších učiteľov Banskobystrického kraja, za celoživotnú prácu aj reprezentáciu v zahraničí. Tie boli udelené pri príležitosti blížiaceho sa Dňa učiteľov (28. marca). Učitelia a pedagogickí zamestnanci si vo štvrtok pri rovnakej príležitosti prevzali v Bratislave ocenenia za mimoriadne úspechy vo svojej pedagogickej práci aj z rúk ministra školstva Juraja Draxlera. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 66 pedagógov a pracovníkov v školstve. Štyri ocenenia putovali aj do nášho mesta.

Veľkú medailu sv. Gorazda získal Ladislav Topoľský za celoživotnú úspešnú pedagogickú a riadiacu prácu a dosiahnuté výsledky pri rozvoji stredoškolského vzdelávania a budovanie inovatívneho školstva v Slovenskej republike a Pavel Fiľo zo Strednej odbornej školy Pod Bánošom 80 za celoživotnú pedagogickú a riadiacu prácu a dosiahnuté výsledky pri rozvoji odborného školstva na Slovensku a významný podiel na vybudovaní centier odborného vzdelávania.

Za celoživotnú pedagogickú, riadiacu prácu a výchovu športových talentov si prevzal malú medailu sv. Gorazda Ján Chmelík zo Základnej školy Spojová 14. Darina Šlosárová z Obchodnej akadémie Tajovského 25 dostala ďakovný list za celoživotnú pedagogickú, riadiacu prácu a prínos v odbornom vzdelávaní.

„Vaše povolanie patrí k najnáročnejším, vyžaduje si celého človeka a často prináša aj pocity sklamania alebo nedocenenia. Súčasne však táto vaša práca vie dať pedagógovi veľa radosti, vtedy, keď vidí zmysluplnosť svojho snaženia v podobe úspechov a dobrého rozvoja svojich žiakov,“ uviedol vo svojom príhovore šéf rezortu školstva. Pedagógom zároveň poďakoval za profesionálny prístup.

Medaily sv. Gorazda udeľujú ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života od roku 1999. Dostávajú ich tí, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov. Ide o najvyšší stupeň ocenenia v rezorte školstva.

Pozrite si aj kompletný zoznam ocenených učiteľov z celého nášho kraja.

Zdroj: tasr/dnes24

Bystrickí pedagógovia ocenení medailami aj ďakovnými listami
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM