Monika Obrtalová Rôzne

Za smrť 2 ľudí jej vymerali dva roky

Okresný súd rozhodol v prípade tragickej nehody sanitky na banskobystrickom sídlisku Sásová. Ako uviedla hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica Nina Spurná, súd v skrátenom konaní "na základe skutkového stavu spoľahlivo preukázaného vykonaným

Vodičke osobného vozidla súd uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov nepodmienečne so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a zároveň jej uložil trest zákazu činnosti viesť akýkoľvek druh motorového vozidla v trvaní šesť rokov. „Proti tomuto trestnému rozkazu môže podať odpor do ôsmich dní odo dňa jeho doručenia obvinený. Osoby, ktoré sú oprávnené podať v jeho prospech odvolanie, prokurátor a poškodený, pokiaľ mu bola priznaná náhrada škody. Podaním odporu sa trestný rozkaz ruší a vo veci sa nariadi hlavné pojednávanie,“ dodala hovorkyňa.

Ako uviedol obhajca Janky D. Rastislav Urbáni, dnes podali odpor, čím sa trestný rozkaz ruší a bude sa konať hlavné pojednávanie. Ako 21. júla informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, „dnešným dňom vyšetrovateľ na podklade všetkých zhromaždených materiálov ukončuje vyšetrovanie návrhom na konečné rozhodnutie a celý spisový materiál bude zaslaný na prokuratúru.“ K tragickej dopravnej nehode došlo ešte 14. októbra 2010 na banskobystrickom sídlisku Sásová. Ešte v ten večer začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a z tohto obvinil vtedy 44-ročnú vodičku z Banskej Bystrice.

Vašková objasnila, že táto vodička osobného motorového vozidla Citroën nedala pri výjazde z vedľajšej cesty prednosť v jazde po hlavnej ceste prichádzajúcej sanitke. Do vyšetrovania nehody boli prizvaní aj znalci z odboru zdravotníctva, ako aj z odboru dopravy. Pri nehode, ku ktorej došlo krátko pred 20.00 hodine na jednej z križovatiek na sídlisku Sásová sa zrazili autobus, sanitka a osobné auto. Zahynul pri nej 57-ročný lekár rýchlej zdravotnej pomoci a 30-ročný vodič sanitky. Pri nehode utrpelo zranenie viacero ďalších ľudí.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM