Monika Obrtalová Krimi

Za neplatenie výživného pôjde sedieť

Nepodmienečný trest odňatia slobody na 28 mesiacov za neplatenie výživného na dve dcéry potvrdil včera odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 41-ročného Ervína Chicha z Hnúšte-Likiera. Dlh na výživnom od mája 2008 do júla 2011 dosiahol

Chicho sa vyhol aj pojednávaniu na Okresnom súde v Brezne, preto sa konalo ako proti ušlému. Chicho má s manželkou Ivetou dve dcéry, na ktoré naposledy zaplatil výživné v máji 2008, aj to až po tom, ako ho vyšetrovala polícia a za neplatenie výživného bol v októbri 2007 odsúdený na jeden rok podmienečne. Dievčatá bývajú s matkou v Brezne. Súd Chicha zaviazal prispievať na každú dcéru mesačne čiastkou od 16,60 eura v roku 2000 až po 26 eur od júla 2011.

Voči rozsudku prvostupňového súdu sa odvolala Chichova obhajkyňa. Podľa nej bol trest neprimerane prísny a navrhovala upustiť od potrestania vzhľadom na predošlé odsúdenie, prípadne uložiť podmienečný trest. Krajský súd však dôvody obhajoby vzhľadom na Chichove opakované neplnenie otcovských povinností neuznal a prvostupňový verdikt potvrdil. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM