Monika Obrtalová Krimi

Za bombou v Kauflande sú 4 chlapci

Policajti v Žiari nad Hronom objasnili šírenie poplašnej správy v obchodnom dome v Žiari nad Hronom. Poverený príslušník už obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy 16-ročného chlapca zo Žiaru nad Hronom.

V nedeľu 8. januára v popoludňajších hodinách sa obvinený stretol pred obchodným domom s tromi kamarátmi a rozhodli sa, že sa pôjdu pozrieť na strechu obchodného domu. Následne všetci štyria po rebríku vyšli na strechu, pričom ich videl pracovník SBS. Chlapci pred ním ušli a vošli do obchodného domu. Tam sa išli pozrieť na fľašu s alkoholom, akú tam mal v minulosti odcudziť jeden ich kamarát. Potom si išli do WC očistiť topánky od blata a odišli preč.

Zastavili sa pri nástenke s inzerciou pri hlavnom vchode, kde sa všetci chvíľu pozerali na inzeráty. Jeden z nich napísal na lístok, že predá protézu s vymysleným telefónnym číslom. Následne na to obvinený napísal na ďalší lístok text: „V Kauflande je Bum Bomba“. Lístok nechal na stole a všetci vyšli von z obchodného domu, najskôr sa na tom zabávali a potom odišli preč. Tento lístok na mieste našiel občan, ktorý sa zastavil pri nástenke pozrieť si vyvesené inzeráty. Odovzdal ho na recepcii odkiaľ podozrenie nahlásili na políciu.

Operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov kriminálne polície sa podarilo podozrivú osobu vypátrať. Obvinený sa počas výsluchu k spáchaniu uvedeného skutku priznal, čo vo svojich výpovediach potvrdili aj svedkovia. Obchodnému domu vznikla škoda odhadnutá na 5500 eur. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky, keďže obvinený je mladistvý, hrozí mu polovičný trest.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM