Monika Obrtalová Krimi

Za 12 eur do basy?

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu lúpeže vo forme spolupáchateľstva15-ročného Dávida zo Šídu. Obvinený v nedeľu o 5.30 hodine na ceste v katastri obce Šíd, jazdiaci na osobnom motorovom vozidle Seat Inca, spolu s dvomi maloletými chlapcami (1

Obvinený ho takýmto spôsobom donútil zastaviť, sadol si na sedadlo spolujazdca a pod hrozbou bitky pýtal od neho peniaze a CD nosiče. Poškodený mu odmietol dať peniaze, preto obvinený vzal z odkladacej skrinky 4 CD nosiče a parfum a pokúsil sa ukradnúť aj kľúče zo spínacej skrinky, čo sa mu nepodarilo pre aktívny odpor vodiča. Keď poškodený vodič z vozidla vystúpil, prišiel k nemu obvinený spolu s maloletými, chytil ho za bundu a pod hrozbou bitky ho páchatelia vyzvali, aby im dal mobilný telefón a peniaze.

Poškodený im dal 2,50 eur nastúpil do svojho auta a z miesta ušiel, pričom ho páchatelia na ich aute ďalej prenasledovali po poľnej ceste smerom k obci Šíd. Poškodenému sa podarilo utiecť, zranenie neutrpel a celkom mu vznikla škoda odhadnutá na viac ako 12 eur. Obvinený bol zadržaný a po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. V prípade mladistvého sa trest znižuje na polovicu.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM