Monika Obrtalová Rôzne

Z Daňového riaditeľstva sa prepúšťať nebude

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola sa dnes stretol s ministrom financií SR Ivanom Miklošom. Stretnutie sa uskutočnilo v súvislosti s prebiehajúcou transformáciou daňovej a colnej správy, ktorej súčasťou je aj zámer vytvorenia jednotnej Finančnej

//„Na dnešnom viac ako hodinovom stretnutí s ministrom financií Ivanom Miklošom som sa oboznámil s podrobnými zámermi MF SR v súvislosti s vytvorením Finančnej správy Slovenskej republiky. Po tomto stretnutí môžem jednoznačne konštatovať, že zámer vytvorenia jednotnej Finančnej správy SR v Bratislave nebude mať zo strednodobého hľadiska dopad na zamestnanosť v banskobystrickom regióne,“ //konštatoval po skončení stretnutia primátor Peter Gogola.

Podľa informácií MF SR napriek tomu, že viaceré kompetencie súčasného Daňového riaditeľstva SR budú presunuté do zlúčenej Finančnej správy, bude na návrh ministra financií vytvorené v Banskej Bystrici Kompetenčné centrum finančných operácií. V Banskej Bystrici bude taktiež vytvorený nový krajský daňový úrad. Znamená to nielen zachovanie súčasného počtu zamestnancov, ale aj perspektívu ich budúceho nárastu v súvislosti s potrebou komplexného spracovania agendy jednotného výberu daní, ciel a odvodov. Súčasný odborný potenciál zamestnancov daňovej správy v Banskej Bystrici bude týmto v plnej miere využitý aj v budúcnosti.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM