Hokej

Winter Classic v Bystrici prinesie derby aj súboj legiend. Takéto sú ceny vstupeniek

Jedinečná hokejová akcia pod holým nebom mieri do Bystrice. Pozrite si vizualizáciu aj to, za koľko kúpite lístky!

Ilustračný obrázok k článku Winter Classic v Bystrici prinesie derby aj súboj legiend. Takéto sú ceny vstupeniek
12
Galéria
Zdroj: Kaufland Winter Classic Games

Športoví fanúšikovia sa konečne dočkali. Na Slovensku sa prvýkrát v histórii uskutoční hokejový zápas pod otvoreným nebom. Kaufland Winter Classic Games 2019 sľubuje zážitok pre divákov, ale aj samotných hráčov, a to všetko už na začiatku februára budúceho roka v meste pod Urpínom. Jedinečné podujatie bude v Bystrici rozdelené hneď do dvoch dní, 2. a 3. februára 2019.

„Dejisko premiérového zápasu pod holým nebom na Slovensku sme hľadali a vyhodnocovali veľmi precízne. Prihliadali sme na logistické parametre, polohu i hokejový market. Zvíťazil štadión VŠC Dukla v Banskej Bystrici, ktorý spĺňa všetky parametre na to, aby sme práve na ňom mohli vystavať a uskutočniť túto jedinečnú akciu. Navyše, v tomto regióne sú len vrámci Tipsport Ligy až tri hokejové kluby. Stavba arény bude prebiehať približne dva týždne, pretože okrem ľadovej plochy budeme budovať aj 60-metrovú tribúnu pre kvalitnejší výhľad fanúšikov,“ ozrejmil dôvod výberu dejiska riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner. Kapacita na Winter Classic je podľa organizátorov 7 500 divákov.

Súboj legiend

V rámci programu blížiaceho sa podujatia vychádzali organizátori zo skúseností z podobných akcií v zahraničí. Počas Winter Classic sa odohrajú až dva hokejové zápasy. Ten úvodný (2. februára o 16:00) bude mať originálny exhibičný formát. Pôjde o Súboj legiend. „Osobne som absolvoval niekoľko stretnutí pod holým nebom. Bol to neskutočný zážitok pre všetkých divákov, no v neposlednom rade aj pre nás hráčov. Som nadšený z toho, že sa Tipsport Lige podarí zorganizovať prvýkrát na Slovensku túto jedinečnú akciu, na ktorú sa už teraz veľmi teším,“ skonštatoval Marián Hossa, hráč, ktorý si zápasy pod holým nebom vyskúšal na vlastnej koži v zámorskej NHL.

Štruktúra stretnutia Súboja legiend bude prispôsobená tomu, kde sa tento duel odohrá. „Otvorený štadión nám umožní pripraviť okrem tradičných, aj úplne jedinečné súťaže zručností, ktoré v bežných podmienkach nedokážeme uskutočniť. Fanúšikovia budú zaiste prekvapení, aké situácie pre legendy pripravujeme,“ povedal Richard Lintner. „Všetci dobre viete, akí sme my hráči medzi sebou súťaživí. Berieme to veľmi vážne. A práve z tohto dôvodu očakávam, že na jednotlivé súťaže i samotný zápas sa budú legendy špeciálne pripravovať. Sám som zvedavý, kto bude v mojom tíme a koho sa budeme snažiť zdolať,“ nadviazal Ľubomír Višňovský.

Čerešničkou regionálne derby

Absolútnym vyvrcholením podujatia bude v nedeľu 3. februára o 14:00 oficiálny zápas hokejovej Tipsport Ligy. Pôjde o lokálne derby HC ‘05 iClinic Banská Bystrica vs. HKM Zvolen. „Tento zápas bude mať extra náboj. Samozrejme, že všetky naše vzájomné merania síl sú vypäté a neskutočne emotívne, no duel pod holým nebom dostane túto hokejovú bitku na úplne iný level. V hľadisku očakávam obrovské množstvo nielen banskobystrických, ale aj zvolenských fanúšikov,“ prezradil kapitán HC ‘05 iClinic Banská Bystrica Tomáš Surový. „Nášmu mužstvu sa zatiaľ darí výsledkovo aj herne. Pevne verím, že urobíme všetko preto, aby sme tento stav udržali a do súboja pod holým nebom išli patrične pripravení. Budeme sa snažiť uspieť a potešiť našich fanúšikov,“ nechal sa počuť kapitán HKM Zvolen Michal Chovan.

Na Kaufland Winter Classic Games 2019 sa budú nabaľovať aj ďalšie sprievodné aktivity, ktoré budú podporovať túto výnimočnú akciu. Jednou z nich bude už čoskoro otvorenie umelej ľadovej plochy vrámci bratislavských vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí, kde sa objavia slovenské hokejové legendy. Tie v januári budúceho roka zažijú i špeciálne sústredenie v Banskej Bystrici a vo Zvolene. Jeho súčasťou bude nielen tvrdý tréningový proces, ale i kultúrne, charitatívne a spoločenské aktivity.

Lístky idú do predaja už v stredu 7. novembra 2018 od 10:00. „Vstupenky na toto unikátne podujatie budeme predávať na sedenie i na státie, a to za jednotnú cenu 18 eur na deň. Zároveň na derby zápas Tipsport Ligy Banská Bystrica – Zvolen budú mať držitelia permanentiek z oboch spomenutých klubov nárok na 50 percentnú zľavu z ceny lístka. Verejnosti ponúkame prvýkrát aj VIP vstupenky,“ informoval Richard Lintner.

V priloženej fotogalérii si pozrite vizualizáciu, oficiálne logo podujatia aj zábery z tlačovej konferencie!

V OBRAZOCH: Bystrica zažije Kaufland Winter Classic Games 2019
12
Galéria
Zdroj: Kaufland Winter Classic Games
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM