Jakub Forgács Správy

Web Banskej Bystrice slávi pozoruhodný úspech: Hlavná cena na európskej súťaži!

Odborníci už uznali web Banskej Bystrice ako najlepšiu stránku slovenského mesta. Tentoraz však bodovala aj na medzinárodnej úrovni, keď si z európskej súťaže odniesla hlavnú cenu.

Ilustračný obrázok k článku Web Banskej Bystrice slávi pozoruhodný úspech: Hlavná cena na európskej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnú cenu v súťaži EuroCrest o najlepšie internetové stránky miest, obcí a regiónov v Európe dostali okrem Banskej Bystrice ešte poľské mesto Kolobrzeg a české mesto Úštěk. Cieľom súťaže je oceniť výnimočné projekty a snahu samospráv účinne informovať prostredníctvom svojich internetových stránok, ako aj úroveň využívania informačných technológií. Odborná porota hodnotila stránky z hľadiska ich ovládania, prehľadnosti, grafického zobrazenia, úroveň povinných informácií a informácií v oblasti cestovného ruchu, bezbariérového prístupu, či prístupnosť elektronických služieb.

„Ďalšie ocenenie internetovej stránky mesta Banská Bystrica ma veľmi teší. Je to nielen ocenenie produktu, je to najmä ocenenie všetkých ľudí, ktorí internetovú stránku tvoria, starajú sa o ňu a každý deň sa snažia zdokonaľovať ju tak, aby bol úrad stále bližšie svojim obyvateľom," povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Odovzdávanie cien sa uskutočnilo v rámci medzinárodnej konferencie ISSS 2014 – Internet v štátnej správe a samospráve, ktorá sa konala v Hradci Králové. V rámci nej predstavili zástupcovia mesta oficiálnu stránku, za ktorú obdržalo mesto niekoľko ocenení. V roku 2013 to bola prvá cena v súťaži ZlatýErb.sk, ocenenie GrandPrix eSlovensko za rok 2013 a Cena Úradu vlády Slovenskej republiky. Tento rok sa k nim pridala aj cena EuroCrest 2014. V tradičnom projektovom laboratóriu si tiež prevzali pamätný list podpredsedu Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotku.

Foto: mesto Banská Bystrica

Bystrica sa môže pýšiť ďalším úspechom: Web mesta ocenili aj v Európe!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM