Jakub Forgács Samospráva

Vzácna návšteva pod Urpínom: O čom sa Gogola rozprával s japonským veľvyslancom?

Primátor hostil japonského veľvyslanca J. E. Akio Egawu. Pred otvorením festivalu Týždeň japonskej kultúry riešili možnosti spolupráce. Ktorých oblastí by sa mala týkať?

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva pod Urpínom: O čom sa Gogola rozprával s japonským veľvyslancom?
Zdroj: Dnes24.sk

Na oficiálnom prijatí v Radnici sa primátor mesta rozprával s veľvyslancom Japonska v Slovenskej republike najmä na tému možnej spolupráce. Ako povedal primátor mesta Peter Gogola, spolupráca v kultúrnej oblasti by mala prerásť do spolupráce v cestovnom ruchu a ekonomickej oblasti.

„Už túto jeseň by sme chceli prezentovať náš priemyselný park aj partnerom v Japonsku. Každá veľká spolupráca sa začína malými krokmi a ja ako takýto malý, no významný krok vnímam aj festival Týždeň japonskej kultúry, ktorý do Banskej Bystrice prinesie japonskú kinematografiu, kultúru a gastronómiu," povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Japonský veľvyslanec si v spoločnosti primátora prezrel výstavu Japonsko očami Slovákov, ktorá bude v priestoroch Radnice na Námestí SNP inštalovaná od piatka do štvrtka. Banskobystričanom predstavuje ďaleký východ prostredníctvom našich krajanov, ktorí v Japonsku žili alebo pôsobili. Veľvyslanec Japonska zdôraznil, ako veľmi si váži, že sa Banská Bystrica ako prvé mesto na Slovensku zapojila do medzinárodného projektu Rok výmen medzi krajinami Vyšehradskej skupiny a Japonskom.

Foto: Vlado Veverka

Výstavu v Radnici si pozrel aj japonský veľvyslanec
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM