Jakub Forgács Správy

Vzácna návšteva pod Urpínom: Nosko prijal delegáciu z Ukrajiny, FOTO

Banskobystrický primátor Ján Nosko spoznal viceprimátorku mesta Novohrad Volynskyi, pani Irynu Hudz. O čom diskutovali?

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva pod Urpínom: Nosko prijal delegáciu z Ukrajiny, FOTO
3
Galéria

Vojenský konflikt na Ukrajine trvá už takmer osem mesiacov. Mesto pod Urpínom sa od samého začiatku stalo novým domovom pre stovky odídencov, z ktorých mnohí teraz pomáhajú budovať spoluprácu medzi slovenskými a ukrajinskými subjektmi. „Práve vďaka ich angažovanosti delegácia poslancov, podnikateľov, úradníkov, ale aj pracovníkov v rôznych komunitách počas dvojdňovej návštevy diskutovala s partnermi z nášho mesta o tom, čo nás spája a v čom sa môžeme spoločne rozvíjať a inšpirovať,“ uviedol primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.

„Počas piatkového stretnutia som mal možnosť spoznať viceprimátorku mesta Novohrad Volynskyi, pani Irynu Hudz. Vo vzájomnom rozhovore sme zdieľali skúsenosti z formovania a implementácie mestských politík, investičných a rozvojových projektov,“ spomenul Nosko.

„Ukrajinu, no i nás všetkých, čakajú viaceré úlohy a výzvy. Vzájomná výmena poznatkov nás môže posilniť a posunúť vpred. Verím, že kontakty, ktoré u nás nadobudli, zostanú pevným základom pre budúcu spoluprácu,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Bystricu navštívila delegácia z ukrajinského mesta Novohrad Volynskyi
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM