Marcel Páleš Samospráva

Vzácna návšteva: Do mesta zavítal poľský veľvyslanec, hovorilo sa aj o leteckých dňoch

V utorok popoludní sa v priestoroch historickej Radnice stretol primátor mesta Banská Bystrica s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Poľskej republiky na Slovensku. O čom debatoval s Tomaszom Chłońom?

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva: Do mesta zavítal poľský veľvyslanec, hovorilo sa aj o leteckých dňoch
Zdroj: Dnes24.sk

„Nosnou témou partnerského stretnutia bolo stále sa rozširujúce spektrum aktivít partnerských miest Banská Bystrica a Radom, predovšetkým v oblasti kultúrnej súčinnosti,“ informovala tlačová tajomníčka mesta Banská Bystrica Barbora Winterová.

Vzájomnú spoluprácu vidia obaja partneri v tradícii prezentácie leteckých dní, ktoré sa organizujú na oboch stranách. „Som presvedčený, že návšteva leteckých dní spojená s prehliadkou nášho mesta má veľký potenciál zvýšiť vnímanie Banskej Bystrice ako atraktívnej turistickej destinácie aj pre nadšencov lietania. V tejto oblasti budem s mojím partnerom intenzívne komunikovať, keďže vidím snahu dosiahnuť reálne výsledky“, konštatoval krátko po stretnutí primátor Peter Gogola.

Veľvyslanec ocenil význam Banskej Bystrice ako centra polonistiky, a to najmä vďaka Centru poľského jazyka a kultúry, ktoré sídli na pôde Univerzity Mateja Bela. V závere návštevy zdôraznil želanie naďalej rozvíjať spoluprácu oboch regiónov. A to či už na príkladoch dobrej praxe, ale aj spomínanou podporou v oblasti cestovného ruchu.

Foto: Vlado Veverka

Gogola a poľský veľvyslanec
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM